Maximas boikots. Aprobežotība vai degradācija ?

Varbūt ne viens, ne otrs bet kaaut kas vēl ļaunāks ? Varbūt tā ir vienaldzība pret līdzās esošajiem ?

violet (2013-12-10 13:21)      Es jau savu viedokli vairākkārt esmu izteikusi, gan par super truper krutajiem boikotētājiem, gan par pašu attieksmi pret visu traģēdiju kopumā. Atkārtošu. Boikotētāji - idiotu bars, kas nespēj domāt tālāk par vienu dienu, par vienu lietu un balstās tikai uz emocijām, kuras uzspiež apkārtējā vide, informācija utt. Viņus neinteresē pats boikots, kā tāds, bet ar šo idiotiskās akcijas paveidu, mēģina parādīt savu variņu. Tāpēc arī tiek klaigāts pa visu pasauli, ka es vot šitāds baigais boikotētājs. Un neiet runa ne par kādu nožēlu, par traģēdijā gājušajiem bojā, gan visu kopumā, vai par kādu tur protestu pret biezo Maksimas vadības galu. Jo es neticu tiem raudātājiem, kas var žēlot 54 bojāgājušos, bet nespēj žēlot dzīvi palikušos.(neiet runa par algas paaugstināšanu uz apgrozījuma pamata, bet par elementāru darba vietu. Nav stundu, nevajag darbaspēku, nevajag darbaspēku, kāda ģimene paliek bez resursiem uz dzīvošanu.) Ja ir protests, tad pret visiem iesaistītajiem - projektētājiem, būvniekiem, Rīgas domi, būvuzraugiem utt. Nevarat nostāties pret domīti un citiem???? nu ko lai saka.. stulbi. Tad tik sitiet to vienīgo, kam tiekat klāt.

Marihuana (2013-12-10 13:22)      Digit, Tev savs viedoklis, man savs. Jā, lauva ēd gaļu. Bet tad, kad viņš ir izsalcis, nevis vienkārši ponta pēc tāpat nomiedz visas apvidus antilopes. Ja cilvēks pēc dabas ir vergturis, tad ir vienalga, kur viņš ir vergturis - kā darba devējs, kā izpildvaras pārstāvis vai kā ģimenes loceklis.

ingviirbin_de_troll (2013-12-10 14:30)      TG. AM!:D
Kādu vēl attieksmi pret kompāniju, kuri pat neļauj saviem darbiniekiem aiziet pat uz tualeti. Par n-jām darba stundām un niecīgo samaksu vispār nav vērts runāt! Cik noprotu, tad liela daļa cilvēku ir gatava strādāt par "sauju rīsu". Vai kāds zina, kāda bija Maksimas PEĻŅA iepriekšējā gadā?!
Pieņemsim, ka Maxima aiziet no Latvijas. Retorisks jautājums: vai palikušie veikalu tīkli ar esošajiem resursiem spēs apkalpot bijušos Maximas klientus?

J

erucanob (2013-12-10 14:32)      Te tikai vēl ir jautājums - kāpēc maxima pati sevi jau no pirmās dienas nepozicionēja - esam cietušie./c/
Ka ta nē,pozicionē..Un štrunts ka signalizācija brēc,var atslēgt un pofig.
Maksimas kasierēm alga atkarīga no ieņēmumiem?Diez vai.

GreyAlien (2013-12-10 14:34)      1) vai stokmanītī, skajā vai tais pašos rimčikos darba apstākļi būtiski labāki un visas maximas kasieres gaidīja rindā, lai uz tiem pārietu?

2) kādas ir izvirzītās prasības, lai tās izpildot boikots beigtos?

3) ja tādu nav, tad mērķis acīmredzot ir maximas Latvijas filiāļu bakrots un veikalu slēgšana - attiecīgi palikušās veikalu ķēdes un pirmkārt jau lielākais konkurents - Rimi varēs celt cenas, neiespringt par produktu kvalitāti un samazināt darbinieku algas, jo konkurence būs dramatiski samazinājusies...

tiu (2013-12-10 14:38)      Ja maxima aizies, nekas īpašs nenotiks. Jo viņiem ir izveidots pamatīgs veikalu tīkls ar kārtīgu infrastruktūru. Jo neaizies jau tāpat vien, bet visu tīklu kādam pārdos. Tāpat jau nepametīs.
Tas, kurš nopirks šo tīklu, nāks ar savu filozofiju iekšā un varbūt tas būtu tikai labi. Jo maximas reputācija jau ilgstoši ir zema.
Es labprāt boikotētu, bet tā kā tik reti tur iegriezos līdz šim, tad manam boikotam nekāda svara nav.

MaryClaire (2013-12-10 14:39)      speciāli violet, - nē, man nav žēl bojāgājušo, jo nevienu no viņiem nepazinu, un nepazīstu arī nevienu, kas palika dzīvi, kas bija šajā konkrētajā gadījumā. man žēl vispār ir tikai kaķēnu, ja tos jānoslīcina. tas tā, atkāpe, lai saprastu, kāda bezsirdīga maita esmu.
bet kas attiecas uz boikotu, tad jā - es ar savu naudasmaku balsoju par vai pret kāda uzņēmēja darbībām vai bezdarbībām. ja man nepatīk, kā tante elza cep pīrāgus, tad es tos pīrāgus neēdīšu un arī līdzi neņemšu, ja dos. tā? - tā. un man pilnīgi vienalga, ka elzas tantes mazbērniem būs jāapēd tie nolāpītie pīrāgi. bet es viņus neēdīšu!
tagad ferštein, kāpēc es personīgi boikotēju?

jā, solīju, ka nepaskaidrošu. bet tumsoņām varbūt tomēr vajag skaidrojumus. kaut gan ... iespējams, ka tāpat nesapratīs. jo tumsoņas.

un vispār, man NAV PIENĀKUMA iepirkties [un tur atstāt SAVU naudu] maximā, neesmu parakstījusi līgumu. tāpēc uzskatu, ka mana rīcība ir pilnīgi normāla un cilvēcīga

joens (2013-12-10 14:40)      Tas ir kapitālisms, tā sākuma, mežonīgā stadija, esam kapitālismā taču tikai nieka 20+ gadus. Vecajā Eiropā, ja par atskaiti ņem WW2 beigas, sociāli orientēts kapitālisms sākās kaut kur 70-ajos un ne jau aiz laba prāta, bet gan piespiedu, gan tāpēc, ka tā varēja gūt lielāku peļņu (pātagas vietā papaijāt galviņu un klients pats atdod savus resursus - naudu, darbu, zināšanas). Bet okeāna otrā pusē viss ir daudz skarbāk, varbūt mēs vairāk skatāmies turp, ne, piemēram, uz Franciju vai vēl jo vairāk Zviedriju.

skarbaiskungs (2013-12-10 14:54)      psc.. Ko var te njaudèt? Nu ir vajadzìgs tas boikots, ir! Vajag vinjiem paràdìt, ka arì ar to mazo varu var vinjus sashùpot. Domàjat, ka tà klusi pachìkstèsiet, un tie lielie ìpashnieki mainìs attieksmi pret pelèko masu? Nekad!

Aarija (2013-12-10 14:57)      Kā tad pareizi tagad būtu jārīkojas? Jāiet iepirkties, lai darbiniekiem alga? Man 2,5 gadi atpakaļ teica, lai nekādā gadījumā, tur neiet strādāt. Pēc 21.novembra neeju arī tur iepirkties, it kā kāds stāvētu ceļā. Pieņēmu šo lēmumu pati, kad dzirdēju atšķirību par remonta darbiem, kā tas notiek Lietuvā un kā Latvijā. Var jau būt, ka mūsu tautieši tur vainīgi, bet man tur negribas iekšā iet.

edora (2013-12-10 15:10)      ...eh, joprojām meklējam grēkāžus... sūnu ciemā!

ZarazaMaigaa (2013-12-10 16:23)      PSC! Katru gadu autoavārijās iet bojā kudiš vairāk cilvēku, bet nemama ka kāds boikotētu autoražotājus.

MaryClaire (2013-12-10 16:26)      Zaraz, izraisīt avāriju ir autovadītāja ziņā, vai neizraisīt. pie vainas nav mašīna, bet āzis starp stūri un sēdekli ...

Alison (2013-12-10 16:30)      Es drīzāk ieteiktu VISIEM, kam darba alga uz rokas mazāka par 400 Ls boikotēt darbu. Ja reizē noboikotētu, uz kādu mēnesi, visiem arī paaugstinātu.

Edg (2013-12-10 16:33)      Boikots ir, tikai Rīgā to tiez vai tā redz. Man lauku kaimiņiene izgājušo nedēļu Valkā bij iegajusi maximā, esot bijusi vienīgā pircēja un cenas patīkami nocenotas uz pusi. Tā tur esot kādu nedēļu, varbūt kāds no Valkas var precīzāk aprakstīt.
Bet problēma jau nav kurš ir cietušais, veikals vai pircēji. Un maximas gadījumā īpašnieki domāja ka var arī visai latvijai uz galvas kakāt tāpat kā saviem darbiniekiem. Tur tā sāpe un tapēc arī tas boikots tikai aicināts. No otras puses tā ir pilnīga normāla parādība citviet pasaulē. Ja Vācijā vai āmurikā kautko tadu atļautos vaikala īpašnieki, viņi jau otrā dienā liktu atslēgu durvīm priekšā. Jo tur tauta ir apzinīgaka uz sevi aizstāv kā var.
Par darba apstākļiem viso LV veikalos, jā ir sūdīgi un ne jau tikai viekalnieku deļ. Bet gan to mūsu "labo" likumu dēļ. A tas jau 100 gudro nopelns. Tāpat arī arodbiedrība mums ir tikai uz papīra un lai piepildītu viņu līderu kabatas ar tūkstošos mērāmām algām. Ari tiem ir uzspļaut uz visām nebūšanām. Un tāpēc ja tauta velas pret to protestēt es neiebilstu.

dogville (2013-12-10 16:36)      Zaraza,nu gan saliidzinaaji-kretiini pashu savu un citu likteni chakaree dzeerumaa aatrumu paarsniedzot...sheit Valsts instituuciju piesegta masu slepkaviiba...

limonija (2013-12-10 16:37)      Neeju vairāk Maximā - un apsaukājiet mani, kā vien vēlaties. Cik iejūtīgi pret pārdevējām daži pēkšņi kļuvuši...Kad likvidēja mazās lauku skolas un slimnīcas, tad neviens neskuma -teica - valsts lieliski ietaupīšot...Nu - ietaupīja, laime pilnībā:D Nepaliks jau tukši tie Maximas šķūņi - nesērojiet, aizstāvji. Un bez darba palikušie aizbrauks uz turieni, kur darba vairāk un algas lielākas.Vai pirmie/pēdējie? Bet es savus sūri pelnītos santīmus tērēšu tur, kur man tas liksies pareizi un piedienīgi.

Deisa (2013-12-10 16:39)      Vispār jau tas boikots ir muļķīgs. Tad jau drīzāk vajadzētu visiem taisnības patriotiem rāpāties uz "Man Poxui XX" jumtiem un kopistiski lēkāt. Vismaz pārbaudīs citu apdraudējuma objektu izturību, vismaz viennozīmīgs labums. :)

Jā, starp citu, Rimi Deglava ielā arī aiklapējuši, jo arī kaut kas tur draudīgs esot. /aizskrien uz tirgu tantiņas iepriecināt/

EliiL (2013-12-10 16:44)      Kāda tur aprobežotība, kāda degradācija? Lai manas kapeiciņas citur iet, pēc notikušā un uzzinātā šī veikalu ķēde ir pilnīgi nepieņemama-. Lai arī pirms tam šķita nesimpātiska! Drīzāk brīnos par tiem, kuros nav iekšējas barjeras, kuri izvēlas turp doties.

Polus (2013-12-10 17:13)      Maxima ir veikals, kurā
a) pārdod nekvalitatīvu preci (mazgātos salātus utt.);
b) brutāli izmanto darbiniekus - runa nav tikai par algu, bet necilvēcīgu attieksmi kā tādu;
c) vadība uzspļauj jebkādiem drošības pasākumiem - gan attiecībā uz darbiniekiem (skat. gadījumu, kad Maxima jumts iebruka P.Brieža ielā), gan pircējiem;
d) vadības līmenī tiek atklāti melots sabiedrībai.

Pasakiet vienu iemeslu, kāpēc tajā veikalā vajadzētu iepirkties. Iepirkšanās kā darbinieku žēlošana? Tā ir pilnīgi greiza loģika, jo business as usual gadījumā uzņēmums ne pirkstiņu nekustinās, lai ko mainītu.

P.S. Balsošana par Ušakovu ir daudzkārt lielāka tuvredzība un degradācija.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu