Maximas boikots. Aprobežotība vai degradācija ?

Varbūt ne viens, ne otrs bet kaaut kas vēl ļaunāks ? Varbūt tā ir vienaldzība pret līdzās esošajiem ?

daarznieks_1955 (2013-12-10 17:36)      Kuriem patīk viena veikala vietā staigāt pa vairākiem un kavēt savu laiku, taisiet boikotus. Piebraucu, pielasu pilnus ratus un uz nedēļu aizmirstu iepirkšanos.Viss vienā vietā. Bet katram ir ausis, ja nav aizprapētas ar frizūru un kurlie var iegātāties dzirdes aparātiņu, lai dzirdētu brīdinājuma signalizāciju un vāktos no turienes projām laicīgi.

leduszieds7 (2013-12-10 17:45)      ..ak naivums! Un uzskatat, ka citos veikalos kaut kas ir citādāk?
Cita attieksme?
Citas algas?
Citi evakuācijas izsludināšanas principi?
Muļķības!
Arī rimčikam un da jebkuram lielveikalam, instrukcijas ir VIENĀDAS!!!!
Vispirms apsargam jākonstatē (ar aci) ugunsgrēks, tikai tad jāveic evakuācija!
Tā ka..meklējiet vainu vēzītī, (kas radija šos absurdos noteikumus?), te vienkārši sakritība, maxima izrādijās tai brūkošajā šškūni!
Un boikots...kāfam nav skaidrs, kam tas izdevīgi?
Kas, tik grūti saprast, ka tai dienā, kad no Latvijas aizies(padzīsim)maximu, Rimi sarīkos dzīres, jo nu varēs pilnīgi bez kādas konkurences celt cenas ka vai debesīs!

Adamsone (2013-12-10 17:53)      Maximas boikots man šķiet elementāri histērisks. Būvuzraudzība esot pašvaldības pārziņa, tā runā, vai ne?? Turklāt pa pēdējiem 20+ gadiem tik daudz nejēdzību ir noticis, tik daudz cilvēku ir gājuši bojā vai sakropļoti dēļ tā, ka nav, teiksim, drošības prasību ražošanā, bet tas nevienu nav nopietni uztraucis...
Miet-pilsoņi satracinājušies, jo iztēlojas sevi sabrukušajā veikalā, iztēloties ko citu nav spējīgi...

VECA_PIEPE (2013-12-10 18:10)      Boikotētāji - idiotu bars, kas nespēj domāt tālāk par vienu dienu, par vienu lietu un balstās tikai uz emocijām, kuras uzspiež apkārtējā vide, informācija utt. (c)

Saki- emocijas tiek uzspiestas?
Jaa uzspieda,...nolaidiibas peec, 54 cilveekus aizlaida postaa. Kaa Tu domaa, vai noslepkavoto cilveeku tuvinieki, gan tai drausmiigajaa naktii un arii shodien,...nedziivo saapees? Taas ir emocijas, kuras cilveeki masveidaa vareeja neiepaziit.

Saki- idiotu bars? A saki gan,...vai pirms ko raksti, Tu kaut reizeem arii domaa?

Man ir uzspljaut Tavai aprobezjotiibai un neaudzinaatiibai,...bet man nav uzspljaut tam, kaa Tu apsaukaa manus tuviniekus un pazinjas LV...un tikai par to, ka vinji ir izveeleejushies buut vienoti shajaa protestaa pret kapeiku p**eejiem, kuri savaa alkatiibaa ir aizmirsushi cieniit dziiviibu!
Atvaino, bet Tavs domaashanas stils ir nabadziigs un nozjeelojams.

Sursurs (2013-12-10 18:50)      Prasības bija te: http://maximalsboikots.wordpress.com/ Rimi cik zināms nerepresē tos, kuri ir arodbiedrībās. Es vnk velku paralēles ar tādām lietām kā fairtrade. Sanāk, ja paverdzina ārvalstīs, mēs esam gatavi maksāt vairāk par precēm, ko tirgo, te kuri nepaverdzian, bet te neesam. Tur arī neviens ar stroķi strādāt neliek. Vnk nestrādāsi tur, citur nebūs kur.
Aicinu vnk visiem nespriest par citiem pēc sava izglītības un saprašanas līmeņa. Ir cilvēki, kas nekad nebūs it speciālisti vai kas tamlīdzīgs, jo sorrī, bet smadzenes to nepavelk. Ir cilvēki, kam nepaveicās ar iespēju mācīties un kam pārdevēja darbs ir aš vienīgais, ko darīt.
A tiem, kas kliedz, ka cilvēkiem nebūšot kur strādāt: vieta tukša nepaliks. Vai nu maxiam sāks domāt par saviem darbiniekiem un mērķis būs sasniegts, vai arī dabūs aizkalpēt bodīti, atvērsies rimi vai kas cits un pieņemt darbā tos pašus cilvēkus.. Nu nav mums te lv tā, ka mazumtirdzniecības bōdītes knapi uz ūdens turētos..

WhiteRabbit (2013-12-10 18:57)      Ne viens un ne otrs, bet normāla, cilvēciska reakcija. Un darbiniekus tas neietekmē, Maxima nav Amway, algas nemaksā procentos no pārdotā. Savukārt, ja Maxima tiešām saruktu un nolemtu kādu atlaist, tirgus no tā mazāks nepaliks, nišu ieņems cits veikals un radīs jaunas darbavietas tās pašas specialitātes pārstāvjiem.

Savukārt, par boikotu runājot - arī tie ir dažādi. Vieni aicina teju pavisam uzņēmumu iznīcināt, bet tas arī manuprāt nav pareizi. Taču piespiest uzņēmumu kļūt sociāli atbildīgākam, turklāt ar to vēl sūtot signālu citiem uzņēmumiem, kas varētu gribēt iedzīvoties vairāk, apspiežot darbinieku tiesības - tas gan ir reāli. Pats, teiksim, atbalstu šo boikota daļu - http://ej.uz/boikots22 (lapā ir gan konkrēti formulētas prasības, kā arī izdales materiāli).

WhiteRabbit (2013-12-10 19:38)      Pardon, kļūdījos ar linku - tas ir vienkārši http://ej.uz/boikots

Espacs (2013-12-10 19:51)      Es kaut kā neesmu manījis baigo cenu starpību starp lielveikaliem. Tāpēc eju tajā, kas tuvāk vai pa ceļam. Bet ja kādas lielveikalu ķēdes darbinieki sāks streikot, es atbalstīšu par visiem 100%+ un tikai tad tajos veikalos neiepirkšos.

jollyroger (2013-12-10 19:59)      pa TV teica, ka maksimu īpašnieks laikam ir vienīgais baltijas valstu miljardieris. Nu ja tā ir, tad nabagāks viņš nepaliks mazliet labāk rūpējoties par saviem īpašumiem un darbiniekiem.

limonija (2013-12-10 20:02)      Kad Maxima mazpilsētās nogremdēja mazos veikaliņus - nevienam žēl to īpašnieku nebija - varbūt vien dažai labai "aprobežotai mietpilsonei" vai "histēriķei"(c). Kur nu daudzi iejūtīgi, tālredzīgi - nenobrīnīties...Ak citos veikalos tāds pat bardaks! Hmm - nu tad jau varbūt ko mācīsies no konkurentu kļūdām?;) Vislielākā degradācijas pazīme, manuprāt, ir domāšana tikai un vienīgi par savām personiskajām ērtībām. /Uzjautrinās, ka te tīri laba kompānija to "aprobežoto"un "degradējušos" savākusies:D/

dogville (2013-12-10 20:02)      Deelj taadiem,tikai par saviem iepirkuma ratiem,kaa Daarznieks,domaajoshiem,Valstii ir un buus bardaks...

symbio (2013-12-10 20:41)      Ja Jūs daudzi iedomājieties ka piem., Rimi ar kautko ir labāks par Maxima, tad Jūs maldāties. Esmu strādājis abos un attieksme pret darbiniekiem ne ar ko daudz neatšķiras. Izdzen darbā vienādi. Produktu kvalitāte, vieniem tie ir labāki, otriem citi. Tāda ir to lierlveikalu stratēģija. Ja boikotēt, tad boikotēt visus lielveikalus, arī Iki, Cento, iespējams arī Top.

VECA_PIEPE (2013-12-10 21:01)      Maksima lielveikalu tiikls nav vieniigais LV, kas tirgo savu preci ar atlaideem, beidziet demogogjiju- pirceejam izdeviigi iepirkties tieshi Maksima. LV ir bagaats lielveikalu tiikls ar daudziem citiem "brendiem", kuri piedaavaa savas atlaides...un leetaak veel.

Bet es savus sūri pelnītos santīmus tērēšu tur, kur man tas liksies pareizi un piedienīgi. (c)

Pilniibaa piekriitu viedoklim,...kuru, liidziigiem tekstiem teica mans mammucis- straadaajosha pensionaare, LV dziivojosha un taalu ne miljonaare. Sevi cieniit vajag, cieniit sevi kaa nodoklju maksaataajam, kaa pirceejam,...Cilveekam vajag buut, cienot liidzCilveekus sev blakus, cienot savu tautu gan sveetkos lielos, gan beedaa smagaa.

Muktiana (2013-12-10 22:13)      Man nekur tuvumā Maximas nav, tāpēc dabiski sanāk ignorēt, bet nejūtu specialu vēlmi tieši viņus ignorēt. Man arī nesimpatizē neok attieksme pret darbiniekiem, bet, kā citi norādīja, tāda ir visos lielveikalos. Un līdz šim es biju svētā pārliecībā, ka pie īpašniekiem-latviešiem strādāt ir vissliktāk, tik tagadējā pieredze man lika mainīt domas, kas man joprojām liekas kā īpašs izņēmums. Bet tas, ka sabruka veikals, tas bija likteņa pirksts, nevis tieši maksimas līdzīpašnieku vaina. Tur nav sakarības.
Bet tā skaistā runāšana - tie ir tikai vārdi. Tas, ko mēs patiesībā domājam, ir arī patiesība. Un daudzi no mums domā maximas vadības stilā. Manā izpratnē viņi tikai atklāti pateica, ko domā, nevis ieritināja sliktu domu skaisti vizuļojošā papīrā atbilstoši negodīga mārketinga principiem. (Pēc tam gan sāka skaisti runāt, lai iztaptu publikai. Tas ir tapat kā bērnam piespiest atvainoties, kad redz, ka viņš no sirds nemaz nav gatavs atvainoties. )

selnija_ (2013-12-10 22:16)      Vairs nespēju tur ieiet un man vienalga ko par mani padomās kads. Tas ir vistuvākais veikals, kur gāju gadiem ilgi, bet tagad eju ar līkumu, mazliet tālāk, bet nekas.

pufffd (2013-12-10 22:19)      Ko juss tur,,,,peraties ar to maximu,,,,,,tur neko vairs nevar atgriezt,atpakalj,,,,,neko nevajag bojkoteet,,,,,,muljkibas ejiet percieties,,,,nepatik neejiet,,,,lai Dievs nedod,ka vel tads murgs notiktu,,,,,,un ja tas atgadisies,,,kadaa citaa veikalaa,,,,,ko tad ,,,,taa jau juss varet,,,visus bojkotet,,,,un kur jega,,,,,,

violinn (2013-12-10 22:26)      Palasot nākas secināt, ka vienīga vieta, kur iepirkties ir lielveikali.:(
Sen neatbalstu ar savu naudu ne rimi, ne maximas, ne iki un kas nu tur vēl ir. nepatīk man pārtikas lielveikali.
Ja par maximas boikotu. Rodas dīvainas izjūtas, kad ir celojošās vēstules, uzsaukumi - boikotēsim maximu! Manuprāt, tas katram pašam sen jau bija jādara. Ja to dara šodien, tad, iespējams, ar to piespiedīs lietuviešus izturēties drusku cilvēcīgāk pret saviem strādniekiem, īpašas ilūzijas gan neloloju, bet viņiem bizness jāglābj. Piespiedu kārtā arī kādu labu vārdu no sevis intervijās var izdabūt.

leone (2013-12-10 22:33)      Mani pārsteidz tas,ar kādu dedzību tagad visi metas spārdīt Maximu.Nekāda attaisnojuma noikušajā,protams,tai nav,bet kāpēc tik maz tiek(ja vispār tiek)pievērsta uzmanība būvnieku vainai?Velkot paralēles,varbūt tad vajag būt konsekventiem un neiepirkties arī Alfā,Molā,citoos lielveikalos,ko būvējusi Re&Re kompānija,neiet uz Mākslas muzeju,neapmeklēt Nacionālo bibliotēku,kad tos atvērs?Jo,vēlreiz atgādinot,ka vaina no Maximas netiek noņemta,jāatceras-tomēr viņi nomāja/nopirka gatavu,ekspluatācijā nodotu(tātad,domājams,drošu un pabeigtu) ēku.Kad sāka atkārtoti darboties tā nelaimīgā signalizācija,nevienam tak nevarēja ienākt prātā,ka tā brīdina par tuvojošos ēkas sabrukšanu.

Allegri (2013-12-10 22:37)      Bija traģēdija, bēdas, līdzjūtība, kas saliedē. Bīstami! Vajag kko zibens novadīšanai. Boikots veikalam. Super! Nu tautai ir ko ņemties. Visi laimīgi.

violinn (2013-12-10 22:43)      leone..tak palasies kaut ko vairāk. ēka bija tiem pašiem īpašniekiem, kam ir maxima, viņi bija investors vai attīstītājs, tāpat kā tai milzīgajai daudzstāvenei. Pilnīgi noteikti dzina lejā izmaksas, nu tas ir pilnīgi skaidrs kā diena, ka tā bija, izspieda pašu lētāko un ātros tempos. Šitiem tak neinteresē ne kvalitāte, ne drošība; nauda taisa naudu un viss. Kapēc, lai viņi nedabūtu trūkties? rere - arī nav vienīgais būvnieks, kam pašiem īsti nav speciālistu, ir citas mazās firmas, kas strādā "´viņu objektos"". Ceru, ka viņiem prasīs atbildību, jo tur izkatās tieši tas pats - ātri, lēti, sūdīgi un atbildību novelt uz visiem citiem; nauda taisa naudu, sakari vajadzigajās vietās, viegli un ātri.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu