Vai tikai man tā šķiet, ka daļa latviešu vēlas dzīvot Krievijā?

Saistībā ar karu Ukrainā daudz lasu interneta ziņas, pazīstamu cilvēku izteikumus un tiem atbilstošos komentārus. Tas, ka krievu portālos tiek noķengāti latvieši un valsts ir it kā saprotami, taču arī ne visai. Vai viņiem šeit ir tik slikti? Vai viņi nezin, ka Krievijā nav nekāda leiputrija, ka tur daudzās vietās ir arī katastrofāla nabadzība un noziedzība? Ka tiek bloķēts pat internets, aizliegti anonīmie komentāri, par TV informāciju vispār nerunājot, īsāk sakot, nav vārda brīvības?
Taču daudz vairāk mani izbrīna daudzie latviešu komentāri, kas kritizē NATO, ASV, EU, un slavina Krieviju. Vēl daļai arguments ir tads, ka labāk uzreiz padoties Krievijai, citādi vēļ viņi sadusmosies un uzbruks, un visus latviešus nošaus. Pat man pazīstami izglītoti latvieši liek portālos video ar krievu propogandu. Liekas viņi pilnīgi tic tam, ka karu ir sākusi ASV, lai uzspiestu gejus, hamburgerus un iznīcinātu pēdējo paradīzes stūrīti zemes virsū - Krieviju un tās ietekmes zonas. Ziņu komentāros saka, ka viss rakstītais par iebrukumu Ukarinā ir meli, ka krievijas tanki tur vispār nav. Es nesaprotu, kas notiek?

Mavs  2 1 Sākās :D Arī te tie paši nozombētie :D
Labi, nav man laika jums tagad lasīt pilno vēstures kursu, tikai dažas domas iemetīšu - varbūt mazliet pakustināsiet smadzenes - protams, ja kādam tās ir :D

1. Līdz 1940. gadam krievi bija "labie". "sliktie" bija vācieši. Ja neticiet - palasiet latviešu folkloru - tur visur "sliktie" ir vācu baroni, par krieviem tur nav ne vārda.

2. Viss mainījās vienā gadā - un te pie vainas ir nevis krievi, bet gan režīms. Starp citu - šo režīmu ļoti aktīvi palīdzēja uzbūvēt un nosargāt latvieši. Bez latviešu strēlniekiem tas 1917. gada bardaks Krievijā nebūtu ne pus gadu noturējies.

3. Ja kādreiz nav ko darīt - palasiet arī NKVD vēsturi - tur vadošajos amatos pilns ar īstiem krievu uzvārdiem - Bērziņš, Kalniņš un citi ... Ak jā - GULAG izveidotājs - Teodors Eihmans ... īsts krievs, vai ne ?? Pie visa tā, ka latviešu PSRS sastāvā bija mazāk par 2%, NKVD darbinieku skaitā šis procents ir DAUDZ lielāks. Vai pēc tā visa krieviem Krievijā ir iemesls mīlēt latviešus ?

4. Mazliet par Ukrainas vēsturi ... Bija laiks vismaz zināt, ka Krima nekad nav bijusi Ukraina. Tāpat, kā pirms ļerkstēt par Ukrainas notikumiem, derētu pastudēt vēsturi un izlasīt, no kā ir veidojusies Ukraina un kas ir Galīcija, kas ir Malorosija un kas - Novorusija. Šaubos, lielie bļauri tādus vārdus vispār zina.

5. Par Ukrainas krīzi - padomājiet, kam tā bija izdevīga un kas tā visa rezultātā ieguva ? Krievija ? Diez vai. Krievijai nebija vajadzīga šī brīža situācija, ekonomiskā izolācija tai nemaz nav izdevīga. Pašiem ukraiņiem ? Kas nevarēja paciesties pus gadu līdz kārtējām vēlēšanām un nomainīt savu iepriekšējo prezidentu (ko starp citu - no tā paša Maidana uz rokām ienesa). Vai viņiem vajadzēja šo pilsoņu karu un izlieto asiņu ? Diez vai. A kam tad to vajadzēja un kas rezultātā ir vinnējis šo karu ? Neteikšu priekšā, pamēģiniet taču reiz arī savas rudimentārās smadzenītes pakustināt. Varu tikai pateikt - šore

jozolsen      Par tiem bijušajiem PSRS padomju cilviem..Viņiem ir lielas problēmas,jo nav idenditātes-nacionalitātes..Mamma ukrainiete,vectēvi baltkrievs,tēvs krievs..Mēs visiem spēkiem paši viņus pierakstam pie krieviem!!!Dzenam tur!!Un viņi meklē savu idenditāti Krivijā.. un tie vārdos ir gatavi palīdzēt..
Krieviju kā valsti veidoja laupītāju vadoņi--vikingi,varjagi..Tā ar turpina dzīvot..Krievus vēsturē nekad nav valdījuši krievi.
Ir divas vēstures .Vēsture un padomju vēsture.Krievi zin tikai padomju vēsturi.

adamsone      Portālos daudz ir provokatīvu komentāru, ko no tiem var secināt...:(
Kurš tad tur no viņiem negribēja maksāt par gāzi...??
Mani krievu paziņas uzskata, ka pie vainas nacionālisti (ukraiņu) - viņi esot provokatori un sadisti. Kas nav izlēgts. Jo, kā jau tika teikts, arī čekas sadisti nebija krievi.
Kad pagājušājā vasarā divas nedēļas nodzīvoju Krievijā, tad alkas pēc kara tur burtiski gaisā karājās, ar ādu bija jūtams, tāds saspringums. Tad nesapratu, kas tas ir, bija tikai tāds liels diskomforts.
Un amurikāņu militārā rūpniecība ir pilnīgi miera eņģeli, tā vien domā, lai kara nebūtu.

Samila      dažas "atsevišķās domas":

1) nevajadzētu jaukt krievus ar komunistiem, tāpat kā fašitus ar vāciešiem; 19 gs. beigās, 20 gs. sākumā "komunisma rēgs klīda pa Eiropu", par genocīda (etnisko tīrīšanu) autoriem uzskata K.Marksu, B.Šovu u.c., dažas no viņu atziņām (ne tik radikālā veidā) ik pa laikam lasāmas arī te oho "PA"
2) *kam tā bija izdevīga un kas tā visa rezultātā ieguva ? Krievija ? Diez vai.* (c) Mavs
Krievijai ir savas intereses Ukrainā, jo īpaši bruņojuma ražošanas jomā;
3) ukraiņi paši nesaprot, kas Ukrainā īsti notiek, daži bēg pāri robežai uz Krieviju, citi cenšas izdzīvot, bardaks kā pēc PSRS sabrukuma;
4) runā, ka Ādažu Apelsīnā (pēdējā laikā ļoti bieži!) iepērkas 22-25 gadus veci atlētiski amerikāņi.

kas attiecas uz komentētājiem, mani sajūsmina avīzēs, netā, intervijās frāze "rīkosimies atbilstoši NATO līguma 5.pantam"... ka kāds, piemēram, dārzā rokot kartupeļus var nocitēt kas tas tur ir teikts? ziņas, veido tā, lai cilvēki neko nesaprastu. labāk klausieties BBC ;)

tiger37    1 Mavs...
Pavisam traģiski ir tad, kad viens nozombēts elements uzskata, ka visi citi ir nozombēti, izņemot sevi.
Par Tavu vēstures interpretāciju pat nerunāšu. :) Skaties vairāk ru izglītojošos kānālus (un ne jau tikai tagad, gadus vismaz 5 atpakaļ tur viss bija tieši tāpat).

dzzekiss    3 Tevis aprakstītie ir aprobežoti ļautiņi. Esmu krievs, man ir Latvijas pilsonība un Krievijā dzīvot negribētu. Ir cilvēki, piemēram, Zadornovs, kuriem nekad nekur nav labi. Vēl ir provokatori, esmu pamanījis ka liels % ebreju vidū, kuri mīl "stolknutj lbami" un gūt kādu materiālo labumu no sekojošās situācijas.

fargo    3 es atkal domāju, ka nozombēts esi tu, mav. :)
arī smadzeņu pakustināšanai.

1. latviešu folklora tika apkopota krievijas impērijas laikā. smadzeņu pakustināšanas labad - vai būtu iespējams laikā, kad latviešu valoda(izdevniecība, mācības) un latīņu alfabēts bija latvijas teritorijā aizliegti, apkopot un publicēt latviešu folkloru, kura būtu negatīva pret krievijas impēriju?
2-3. līdz 1940. gadam psrs tīrīšanas bija par 99% "iztīrījušas" etniskos "piemaisījumus" armijas, specdienestu un partijas vadībā. 1917.gadā bruka multinacionāla impērija un dabiski, ka arī konfliktā lielā mērā bija iesaistītas daudzas nācijas, g.k. "izglītotās" - krievi, latvieši, poļi, čehi, ukraiņi, ebreji, somi, gruzīni.
4. bet krima nekad nav bijusi arī krievija, bet tikai krievijas impērija un arī tad, tikai pusotru gadsimtu no savas 4-5 tūkstošus gadu ilgās vēstures. ja krimas vēsturi iztēloties kā stundu, tad krievijas impērijai tā piederēja 4-5 minūtes. tāpēc, vēsturisku tiesību uz krimu krievijai nav, jo pēc šādas loģikas krievijai ir arī vēsturiskās tiesības uz somiju, latviju un vispār jebko, ko krievu imperatori bija iekarojuši.
par ukaiņiem un novorosiju. varu ieteikt atvērt krievijas impērijas etnisko karti. tas dos priekštatu par ukraiņu nacionālām robežām impērijas laikā un tās sevī iekļāva lielāko daļu kubaņas, daļu pievolgas, brjanskas, belgorodas, voroņežas apgabalus un robežojās ar maskavas un tveras guberņām. vēsturiskā taisnīguma aspektā, šīs šobrīd krievijas sastāvā esošās teritorijas tad būtu jānonod ukrainai?
5. atkal - krievijas prezidenta un politikas veidotāju principi, pēc kuriem viņi veido savu ārpolitiku un revanšistiski un iekļauj sevī plānus apvienot zem krievijas jurisdikcijas pēc iespējas vairāk agrāk psrs sastavā esošu teritoriju, pat ja tās nav etnisko krievu apdzīvotas. pašizolacionisms ir šīs valsts politika pēdejos 15 gadus, putina valdīšanas laiks.

LaskovijMerzavec  1 2 Viens no miera stūrakmeņiem ir esošo valstu robežu nemainība. Krievija šobrīd to maina.

Kaļiningrada pirms otrā pasaules kara beigām arī nekad nebija Krievijas sastāvdaļa. Vācijai ir visas tiesības to pieprasīt atpakaļ. Arī no Polijas.

Un tā varētu turpināt un turpināt, kas īsti kam pieder vai nepieder.

Samila    2 Labi, ka Abreni miermīlīgi atdevām :))))

dzzekiss      Merķelei kāds varētu par Kaļiningradu atgādināt. Viņa laikam slimoja, kad vēstures stundā par to mācīja. Jeb vācieši visu kas saistītas ar 2.pk labāk neatceras.

OSKARS_U      Mav, es tev dzimenē kerzačus uzdāvināšu ,lai pa s...m vieglāk brist.

taizelis22    1 Merkele fon Riibentropa tachu ir VDR prddukts,vaacu chekas STAZI locekle....!Rietumvaacieshiem ir gruuti sadziivot ar bijushaas austrumvaacijas cilveekiem,kaa mums ar migrantiem-cita mentalitaate,cits politiskais redzeejums!Merkele luur,vai nevareetu iekaartoties Shreederam blakus,komunjaga arii Afrikaa komuniste!

White`n`Naughty      Ak šīs burvīgās sarunas arī šeit :D
Dziļākajā būtība jau visi saprot, ka šī ir divu lielu sistēmu pretīstāvēšana, tāpat kā visi saprot ka amerikāņu sistēma ir pilna ar trūkumiem un neizdarībām, kas daudziem neiet pie sirds. Krievija tiek apskatīta kā alternatīva ´´šausmīgajai´´ amerikāņu sistēmai, taču ir viens milzu trūkums. Krieviem NAV sakarīgas sistēmas ko likt amerikānu sistēmas vietā, gadijumā, ja Putinam izdotos realizēt ko jau nu viņš grib realizēt. Jo, ja viņam būtu, tad tā būtu pilnīga cita attīstības līmeņa Krievijas pretdarbība rietumu sistēmai. Valsts, kas tik vien spēj kā vilkt militāro industriju nevar cerēt iekarot valstis kurām ir ievērojami augstāks vispārējais attīstības līmenis.

janisb    2 Tas ir rezultāts piķim, ko krievija iegulda dezinformācijā un savas informācijas telpas paplašināšanā, tāpatās liela daļa latviešu vienīgā "svešvaloda" ir krievu. Pēdējais laiks saprast ka krieviem aukstais karš nekad nav beidzies un vienpusējs pamiers ir īsākais celš uz elli...

limonija    2 Krievijas politiķi nekad nav pārstājuši funktierēt scenārijus impērijas atjaunošanai un tās bijušo teritoriju atgūšanai. Tas nedrīkst notikt - ar vai bez vēstures zināšanām, ar mīlestību vai nostaļģiju pret slāvisko un padomisko vai bez tām - dziļāku dūksti, kurā iebrist, es šobrīd nespēju iztēloties - ja nu vienīgi pievienoties kādai islāma valstij un nekavējoties visus ohojiešus nomētāt ar akmeņiem - pēc šariata likumiem - par m...cīgu dzīvesveidu...:D
P.S. Krievijā nekad nav bijusi cieņā vēstures zinātne kā tāda, bet gan "īsais kurss par vēlamo jeb krieviem izdevīgo traktējumu jebkurā vēsturiski politiskā situācijā". To nekad nevajag aizmirst dažam labam pašpārliecinātam vēstures pētniekam/interesentam. Āmen.

Samila    1 *Krievijā nekad nav bijusi cieņā vēstures zinātne kā tāda*

Nestāsti niekus tik vispārināti.

Lucy    2 Nepazīstu nevienu Latvieti kurš vēlētos pārcelties uz dzīvi uz krieviju.

Andzus9    1 Nesaprotu tos latviešus, kuriem vēl ir kaut kādas ilūzijas par krievu lojalitāti Latvijai. Nu labi- varbūt kādi 5 % varētu būt lojāli. Pārējie putinticīgie- domāju nav jājautā kurā pusē viņi nostātos, ja Latvijā parādītos "iedzīvotāju pašaizsardzības vienības"....

barss5    2 Man arī sākumā bija neizpratne par Krieviju atbalstošiem latviešu komentāriem...te ir divas lietas. Vienu es uzzināju, otru izsecināju.
1. Liela daļa šo komentatoru ir nopirkti. Tas ir viens no Krievijas instrumentiem, lai veidotu sabiedrības viedokli internetā. Tie komenti nāk no pāris IP adresēm...ar dažādiem nikiem, regulāri un cauru diennakti.
2. Kādi mēs vairs latvieši? Mūsu labāko daļu izsūtīja, apsprāgām vergu nometnēs, kritām karā. Tie, kas palika (ar nedaudz izņēmumiem) krustojās ar mongoļu-tatāru "atbrīvotājiem" un visādu citādu "zelta fondu". Tik cik pasē latvietis:)

usinjsh  1   Te daudzi pamatojas uz vēsturi. Kas tad īsti tā vēsture ir? Kur ir patiesība, kur meli? Visa vēsture praktiski ir sagrozīta tā kā uzvarētājam un rakstītājam tas būtu izdevīgi. Te pat matemātiski aprēķināts ka mūsu vēsturē ir kādi 400 gadi pielikti klāt.
Tagad mazliet par pašu jautājumu. Pārāk mazi mēs esam lai būtu neatkarīgi. Vienmēr būs kāds kas diktēs kā mums jādzīvo. Kas mums notiek ziņu kanālos- vieni meli. Vai mūsu valdība strādā latvju tautas interesēs? Brīvība, demokrātija. Kad dzirdu šos saukļus pumpas sāk mesties. Sen jau mēs dancojam pēc stabules ko pūš pasaules varenās kooperācijas.
Ja runa par ukrainu, neatbalstu ne ukraiņus, ne krievus. Bet ar krieviem mums jādzīvo draudzīgi. Nu nevajag eiropas tirgum mūsu preces. Tie labāk palīdzēs mums iznīcināt visas ražotnes lai tik pirktu viņu preces, bet krievijas tirgi ir plaši. Es pat teiktu tā- tie komentāri ir protests pret mūsu valdību kas iet uz nekurieni.
Un priecājieties ka mums pašiem nav ne naftas, ne gāzes. Ik gadu te nemieri un maidāni būtu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu