Par ko jūs balsosiet 4. oktobrī?

Par ko jūs balsosiet 4. oktobrī Saeimas vēlēšanās? Šodien Panoramā parādīja jaunos reitingus - tiek iekšā tikai 4 partijas. Es vienmēr esmu balsojis par Saskaņu, bet šoreiz svārstos starp Saskaņu un Sudrabas jauno veidojumu. Pēdējā partija, par kuru nekad nebalsotu ir Vienotība. Kādas ir jūsu politiskās simpātijas un kāpēc?

JurisK (2014-08-23 11:18)      P.S. Atbilde JurisK - SC (atršķirībā no TB/LNNK) nesabāza miljonus sev kabatās nedz Rīgas Brīvostas afērās, nedz autobusu iepirkumā. Par "oranžajiem tiltiem", bibliotēkām un vilcieniem nemaz nerunāsim.(c) Labi, varbuut parunaasim par RS neizmeerojamo apetiiti un ienesiigajiem amatiem, varbuut par pievadceljiem maximas lielveikala projektam Paardaugavaa taa vietaa lai pabeigtu Dienvidu tilta Paardaugavas dalju un atslogotu satiksmi. Daudz par ko var parunaat tepat Latvijaa, ja neuztrauc Nila atkariiba no Krievijas valdoshaas partijas. Zeltiitei, kura it kaa esot biznesa specialiste - tu vari daudz Latvijas uznjeemumu nosaukt, kuru iipashnieki nav Krievijas pavalstnieki vai etniskie krievi, kuriem ir ilgstosha un sekmiiga sadarbiiba ar Krieviju vairaak kaa 50% apmeeraa no kopprodukcijas? Kaut paaris! Un veel jautaajums biznesa speciaalistei - kura no LPSR lielajaam ruupniicaam vareeja buut rentabla peec neatkariibas atguushanas? Kaut paaris!

Mavs (2014-08-23 11:19)      Par cik šeit ir ierobežotas iespējas izteikties, atvēru tēmu savā dienasgrāmatā.

Ezjule (2014-08-23 11:25)      Vēl domājul. Varbūt ar dēlu un eks vīru vēl pakonsultēšos.

Edgars37 (2014-08-23 11:33)      Juri K. Rentablas un konkuretspejigas bija - VEF, RVR, Alfa, RAF, partikas, tekstilrupnieciba. Bija kadri, pieredze, infrastruktura, razosanas un noieta tradicijas. Lai to visu likvidetu, bija nopietni japiestrada.

fargo (2014-08-23 11:33)      krievijas lielais tirgus, tie ir ne vairāk par 40 miljoniem pirktspējīgu iedzīvotāju.
es tirgus ir ap 360 miljoniem pirktspējīgu iedzīvotāju.

kad es lasu par krievijas rūnīcām, tad man ir jājautā, ko cilvēki inhalē? kādu līmi? vairāk kā 80% patērēto rūniecības preču krievija IEVED! nevis tur ražo un eksportē. ko krievija eksportē, tās ir noteiktas izejvielas. un tās, tikai specifiskas - gāze, nafta, naftas produkti, krāsainie metāli.
un ir jābūt vai nu idiotam vai jāsaelpojās līme(varbūt vēl kaut ko, nezinu... jādzīvo ilūzijās), lai nopietni uzskatītu, ka mūsdienu krievija dajebkādā(uzsveru - dajebkādā!) veidā ir ražojoša valsts. mūsdienu krievija ir kļuvusi par izejvielu bāzi un ieved faktiski visu. es nezinu ko var murgot, ka viņi te cels rūpnīcas.

tagad par eksportu. krievija nekad nebija un nebūs stabils eksporta tirgus. līdz šim nav bijusi nekad. no ievērojamiem pasaules tirgiem, krievija ir viens no nedrošākājiem tirgiem ar lieliem riskiem. JEBKURŠ! eksportētājs, kura biznesa pamats ir krievija var gūt labāku peļņu īstermiņā, bet lielus zaudējumus ilgtermiņā. un izcelsmes valsts te nav svarīga. paradokss atkartojas ar intervālu 5-10 gadi - uzņēmēji liek kārtis uz eksportu uz krieviju(zinot, ka ik 5-10 gadi notiek politiska vai ekonomiska krīze), bet kad tas pilnīgi paredzami notiek, tad bļauj, ka nespēj panest zaudējumus. un tas notiek atkal un atkal.

ja ir kāda valsts ar drausmīgu infrastruktūru, korupciju, kuru ir grūti aprakstīt skaitļos, etniskajām, politiskajam un ekonomiskajām laika bumbām, kuras var eksplodēt jebkuru gadu, tad tā ir krievija. neprogrozējama valsts. un valsts, kura ir kā vēzis, kura metastāzes liek ciest vairumam tās kaimiņiem.

kāds te stāsta, ka ir lasījis grāmatas. labi, kādas grāmatas? jo iespaids ir tāds, ka tās "grāmatas" ir krievijas valsts televīzija un "krievu draugi", nevis grāmatas.

par ko balsot? un kas tagad vainas ir sudrabai? es lūk nesaprotu, ko jums cilvēk

fargo_pa (2014-08-23 11:34)      par ko balsot? un kas tagad vainas ir sudrabai? es lūk nesaprotu, ko jums cilvēki vispār vajag tad? ak sudrabai tur melns aiz naga, vai vai... viņa ir ienācēja, viņu noknābās, vai vai... mums nav par ko balsot, mēs gribam ercenģeli miķeli, citi mums neder. bah!

KardinalBiggles (2014-08-23 11:39)      Šos komentārus palasot, izņemot fargo un JurisK, varu teikt, ka man kauns, ka esmu latvietis, īpaši šodien Baltijas ceļa gadadienā...Liekas, ka tepat ir gatavi parakstīt jaunu Ribentropa - Molotova paktu. Viņiem Latvija ir tukša skaņa, nav svarīgi, kas pie stūres, ka tik vairāk mutēs sabāzt! Par to var līst kaut rāpus kremļa dibenā. Vai tiešām tas ir latviešu lāsts - būt pielīdējiem un nodevējiem?

dogville (2014-08-23 11:50)      Vai man vienai liekas,ka ja nebuutu divu debiilu naaciju-krievu un amerikaanju,visiem Pasaulee labaak dziivotos un vieglaak elpotos.Abi vienaa maisaa baazhaami-pasaules varas uzurpaatori!

v_s_o_p (2014-08-23 12:00)      Fargo --> piekrītu, mūsdienas KF ir NEKAS, tagad jau 2% no pasaules ekonomikas!..Bet tukša muca kā medz teikt skaļi skan ..


Tiem, kam patīk žanrs "Politiskais humors un satīra", silti iesaku noklausīties http://www.echo.msk.ru/programs/personalno/1380744-echo/

Sākot ar 7. minūti , vnk., rēkšana :DD

taizelis22 (2014-08-23 12:08)      Pievienojos Meezhavecim!Nepietiek pusgadsimta krievu okupaacijas?Lai runaa stobri,ja migranti negrib dziivot mieraa!

fargo_pa (2014-08-23 12:09)      par rūpniecības izpostīšanu.
pirmkārt, tā rūpniecība, kura te bija, nebija ne reanimējama, ne glābjama. gružus vai nu saslauka un izmet, vai arī pārdod būvgružos. tas notika ar latvijas psr rūpniecību. tātad rūpnīcas kā kompresors, vef u.c. nebja un nebūtu spējīgi konkruēt nevienā planētas regionā un ne ar vienu. tas nozīmē, ka nevar iznīcināt mironi. piemēram, austrumvācijā nesaglabāja rūpnīcas, bet ēkas gan. un tās piepildīja ar moderniem cehiem un pārkvalificētiem strādniekiem, rietumvācu uzraugiem. un te mēs nonākam pie nākamā - noziegums bija latvijas rūpniecību neattīstīt. bet varas augša bija centrēta uz gružu nodošanu būvgružos, uz infrastruktūras privatizāciju un pārdošanu. vienmēr latvijā konkurētspējīgais sektors - pārtikas rūpniecība, tikai vienkārši dažu personu nozagts(privatizēts par valsts galvojumiem vai citadām shēmām, bet reāli nemaksājot par šīm razotnēm un zīmoliem to īsto cenu un vēlāk to visu pārdodot - labdien, zeltīte, tavs uzņēmums ir viens no tiem).
līdzīgi ir ar lauksaimniecību, kura var būt konkurētspējīga pie notiektiem nosacījumiem. bet ja dāņu lauksaimnieks šeit barojot cūkas saņem konkurences bonusus vietējā audzētāja priekšā, konkurence ir negodīga jau no sākuma. pats es lauks. tirgus, nav nekāds tirgus. tā ir tāda sociālistiska megainfrastruktūra. dāņi un holandieši tādos apstākļos ir neizkonkurējami. kur nu vēl cukura un zveijniecības nozaru stāsti...

hjuumans (2014-08-23 12:13)      un viss ir tāpēc, ka valstij nav saimnieka(-u), ir tādi kā ielikteņi, šie cilvēki nav pie varas lai radītu, bet lai paņemtu. ilūzijas par lembergu ir kaut kas vienreizējs - cilvēks faktiski radīja to politisko vidi, kurā korupcija noteica faktiski jebkuru iepirkumu vai likumprojektu, pats kļuva par multimiljonāru ar šveices kontiem, maksāja ikmēneša "algas" saeimas un valdības politikāņiem un es domāju ir kā stūrakmens, kā centrālā persona latvijas ekonomikas situācijai. un nekas no šī nav labojams, balsojot par piekto kolonnu. šā gada politiskā situācija es domāju ir lūzuma punkts impērijas galīgā sabrukumā. jo tālāk dalīsies krievija, iespējams pirms tam izraisot vēl lielākus konfliktus, kad tās vadītājiem zaudēt vairs nebūs ko. sākoties iekšējās dalīšanas procesam, notiks karš jau iekšienē. un tas zemē ar tika augstu bruņojuma pakāpi. valstī, kura ir parņemta ar etnisko un reģionālo spriedzi.
sibīrija, tēlaini runājot turas klāt pie krivijas uz piecām aviolīnijām, viena dzelzceļa un viena izdangāta ceļa, nepatika pret maskavas centrālo varu ir milzīga. šie ir krievijas bagātākie reģioni, bet slīgst bezceļos un ir spiesti lūgties kripatas no tā, ko maksā kopēja budžetā.
ja nu ir laiks, kad ir jāpierauj zods tuvāk un jākļūst maksimāli uzmanīgiem, tad tas ir tagad. lai kā beigtos ukrainā, putina apkārtnes karojošais spāns plāno nākamos notikumus moldovā. igaunijā, narvā. vēlāk austrumlatvijā. plāni ir ieskicēti. un šajā momentā dot varu piektajai kolonnai? ko jūs darat...

erucanob (2014-08-23 12:16)      Piekrītu Tessai un dzzekiss (2014-08-22 23:09) viedokļiem.
Zeltīt un &, ja jums patīk tas,kas notiek Ukrainā,tad tik balsojiet pa zociķiem.Kad jums sabombardēs mājas un dzīvokļus,tad atšķirībā no krieviem jums Krievijā dienas laikā neiedos viņu pilsonību.Padomājiet,kur dēsieties.Vai tiešām brauksiet uz krievzemi ielas slaucīt kā tagad to dara tadžiki,uzbeki?

Closing_Time (2014-08-23 12:22)      man tie reitingi pie vienas vietas. Es balsoju par labākajiem, tiem, kuri dara, nevis muld. Nemainīgi, par Saskaņu. Labākie cilvēki pasaulē ir krievi, pārējie var tikai viņiem ūdeni pienest.Visās jomās.Tad nu labāk esmu kopā ar labākajiem, pretī saulainai nākotnei, nevis bezdibenim.

hjuumans (2014-08-23 12:26)      grāmatu lasītājiem, zeltītei, piemēram...
romas impērijas sabrukums turpinājās divus gadsimtus. apspriest iemeslus šoreiz nav vieta, bet savā beigu fāzē tā karoja ar savām bijušajām provincēm un visnikāk par varas saglabāšanu gallijā, mūsdienu francijā, bet arī ibērijā(spānija), ziemeļāfrikā.
ja šos divdesmit gadsimtus mēgina salīdzinat ar divdesmit gadiem un trešās romas(krievijas) beigu celienu, tas ir pārsteidzoši cik daudz paralēļu var saskatīt. un dēļ tās miršanas spazmām eiropu kratīja ļoti stiprs drudzis. miers nebija iespējams pat dažus gadus. kā kad liels, plēsīgs zvērs mirdam plosas, mēģinot kost un skrāpēt, tiem kas tuvāk tāpēc ir jabūt jo īpaši piesardzīgiem. un galvenais! ir vajadzīgi sabiedrotie. latvija nav spējīga sevi aizsargāt ne tikai no krievijas, tā zaudētu karā ar igauņiem vai lietuviešiem. dažu dienu laikā tā zaudētu karu ar pleskavas apgabalu. trešā daļa kolaboracionistu pēc savas būtības, divas pārējās trešdaļas savā starpā plūktos, nespejot vienoties ne par ko. tāpēc, latviju, diemžēl var nosarga tikai citi, sabiedrotie. jo šajos notikumos, ja tie notiks, malā stāvēt nesanāks. un ja liekas, ka tie brīdinājumi ir nieki, var gadīties, ka tie cilvēki attapsies tikai tad, kad tiks bombardētas latvijas pilsētas. vēl nav bijis neviena! gadsimta, kad te nav gājis pāri liels karš. nu, gandrīz gadsimts ir pagājis. un ne šis laiks, ne mēs kā tauta neesam nekādi sevišķi, lai vēsture mūs izvēlētos kā īpašus un labvēlīgi apietu ar līkumu.

Closing_Time (2014-08-23 12:31)      p.s. Tādiem, kā erucanob veidīgajiem, kuri naivi cer, ka karš starp NATO un Krieviju notiks neapstrādātās, aizaugušās Latgales pļavās : derētu apjēgt, ka Latvija šajā milzu cīņā tiks nolīdzināta ar zemi, gan no NATO, gan Krievijas lādiņiem. Un nevienam nebūs tās latvju sētas ne žēl, ne sirdsapziņa mocīs. Tā kā tie miljoni naudiņu tā dēvētai aizsardzībai būtībā tiek iemaksāti, lai kara gadījumā pašu mīļās latvju sētas tiktu noslaucītas no zemes virsas, daļēji ar mierīgajiem iedzīvotājiem. Tā kā kustiniet pelēkās šūnas NATO mīlētāji.

v_s_o_p (2014-08-23 12:57)      Ja objektīvi , drīzumā Krievija sadalīsies gabalos, ja tas nenotiks, tad krievi ka tauta (kaut gan tādas, patiesībā, tautas nav, kā nav arī ebreju tautas) nespēs atražot sevi (apgalvojums ļaudis dzimst lauku teritorijā, bet mirst lielpilsētās, darbojas). Ja netiks īstenota deportācijas politika (pilsētu iedzīvotāju izvietošana laukos) 20-30 gadi un krievu Krievija vairs nebūs.. “Honkonga” risinās demogrāfiskās problēmas Krievijas plašumos..

abelite (2014-08-23 13:38)      Tikai ne par SC. Tiem, kuri balso par šiem Latvijas izzadzējiem, būtu jādodas uz Krieviju uz neatgriešanos un tur jābučo rokas Putinam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu