Cik ilgi turpināsies reliģiskie kari?

Man jau sāk likties,ka reliģija ir stulbākā lieta,kas mākslīgi radīta uz zemes un kurai akli ticot tiek(un tika kopš pirmsākumiem)slaktēti cilvēki.

fargo (2015-01-10 13:23)    1 kas attiecas uz nesenajiem notikumiem - eiropas tautas atrodas kara stāvoklī ar arābiem jau tukstoši divi simti gadu, kopš sākās šīs tautas ekspansija visos virzienos. rietumos, lielais franku valstvīrs un karavadonis kārlis martels, jeb kārlis āmurs, 732. gada oktobrī, pie mūsdienu francijas pilsētas tūras, salauza kalifāta mugurkaulu rietumos un ekspansiju apstādināja. tomēr, eiropas rietumos cīņa vēl turpinājas piecsimt gadus, līdz noslēdzās ar mauru padzīšanu no eiropas zemju rietumiem. bet karš nekad netika izbeidzies. tas gruzdēja un uzplaiksnīja cauri gadsimtiem. šodienas iedomīgie, ignorantie cilvēki domā, ka viņi piedzīvo kaut ko unikālu, nebijušu, nekad nenotikušu, lai arī šī tektoniski dziļā, senā, civilizāciju sadursme notiek veselu cilveces vēstures ēru.
kāda līdzība - tēvam bija divi dēli, viens izauga jo spēcīgs, bagāts un gudrs, prasmīgs visās mākslās un visās dzīves zinībās. otrs dēls izauga nabags, dusmīgs, izniekojis visu savu mantojumu. bet abi sāka savas gaitas būdami ļoti līdzīgi - jauni, aktīvi, dzīves speku pilni.
pastavošais naids nav remdināms, tas turpināsies kamēr vien viņi pastāv.

Drole (2015-01-10 16:20)    1 veertiigs citaats: "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter."

paradoksaali, ka franchi, kas, pateicoties katolicismam, ir reiz bijushi kultuuras tauta, aiz savas beernishkjiigaas kreisuma slimiibas izdomaaja nomainiit religjiju - tagad valsts religjija ir sekulaarisms - ir nevis kljuvusi pilniigi laiciiga sabiedriiba, bet pilnaas buraas traucas islaama virzienaa, jo ir atbriivojusies nisha, ko tagad piepilda Maghreb publika ar tieshu valsts finansu atbalstu. Tie ir miljoni un miljoni, kas nekad nav straadaajusi un nestraadaas, jo nav vajadziibas - valsts iedod briivu dziivokli un RSA ik meenesi izsniedz savus chetrus simtus eur ikvienam iebrauceejam, nemaz nerunaajot par neskaitaamaam atlaideem, piemaksaam un bonusiem.

Closing_Time (2015-01-11 11:22)    1 kamēr pastāvēs stulbi ļautiņi, tādi kā padumjie žurnālisti, kuri izprovacē visnotaļ reliģiski apsēstus cilvēkus uz slepkavībām, naivi domādami, ka visiem apkārt jāuztver viņu debīlās karikatūras, ka šedevru un jāvērtē kā neaizvietajamu un mega vērtīgu vērtību. Ir lietas, kuras nevajag kustināt. Bet šķiet savādāk jau uzmanību sev pievērst nejēdz. Pirms ko tādu darīt, lai atbild uz jautājumu, vai tas ir vērts to noslepkavoto cilvēku dzīvību, kas pēc viņu izdarībām sekos.

Closing_Time (2015-01-11 11:28)      p.s.Tas ir kā ar šo jaunumiņu , personīgi man ļoti patīk, kā arī citi SIA darbiņi, bet šo es natbalstu plašākai tiražēšanai.
http://youtu.be/KWZGAExj-es

Helga_13 (2015-01-13 15:32)    1 Kamēr būs lielie ieroču ražotāji, kuriem būs izdevīgi sakūdīt tautas un reliģijas savā starpā. Tad ir algotņi, kuriem lai nošautu kādu ir vienalga kādas ticības vārdā, un tad ir cilvēki, kuriem var iestāstīt visu ko un viņi tam notic. Sviras iekustinātas- zobratiņi griežas. Kādi onkuļi laimīgi skaita naudiņu par pārdotiem ieročiem.
Ja uzburam ainu- reliģiju nav, sakūdītu cilvēkus savā starpā aiz citiem iemesliem- seksuālā orentācija, rase, esi veģitārietis, vai gaļēdājs...... Ja LIELAIS grib karu, viņš to panāks.

chiibinja (2015-01-13 16:36)      Ja tieši par gadījumu Parīzē, tad vajag nedaudz paskatīties no "otras puses" viedokļa. Slaktiņš nav attaisnojams nekādi, bet, ja mūsu, Rietumu demokrātiskajā pasaulē (kas aizņem nelielu pasaules daļu, vien Rietumeiropu, plus ASV, Japāna, Kanāda un varb vēl kas, ko nenosaucu) ir pieņemts paņirgāties vienam par otru, atļauties rkitizēt un izsmiet savus politiskos un cita veida līderus, tad tas nenozīmē, ka tas ir pieņemams arī pārējai pasaulei, kurai ir citas vērtības. Mēs savu demokrātiju, varda brīvību, uķi puķi, uzskatām par vienīgo patiesību pasaulē. Nevar visu aizkabināt ar birkas "vārda brīvība".

borzomi (2015-01-13 22:42)      Pasaule attīrīsies.Pārāk liela visatļautība!

Par pieaugušo nepiedzimst.Daļa vainas pie kādām reliģijām vai klišejām pieradinām savas sugas turpinājumu,jāuzņeas mums pašiem.

merlina200 (2015-05-05 22:44)      Ja cilvēki vēl aktīvāk ceļos un sajauksies, izzudīs konkrētas tautas un reliģijas, ar laiku reliģijām ir jāsajaucas. Tad no katras reliģijas jāpaņem labākais un saprātīgākais, jeb dievišķās gudrības pirmssākums, kuršs tomēr ir katras reliģijas pamatā. Uz zemes ir iespējama viena dievišķā mācība, jo internets apvieno cilvēkus, un ar laiku arī var vienādot uzskatus ....

Līdzīgi jautājumi
Cik ilgi turpinasies "haoss" Ukraina? (24 atbildes)Kars (35 atbildes)Tresa Pasaules Kara komandcentra ... (27 atbildes)Kara sakums (34 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu