Kam Krievijai vēl zemes?

Kam Krievijai vēl zemes jāiekaro, ja 90% tās teritorijas jau tā netiek apdzīvota? No jaunākas vēstures - daļas Somijas (Karēlija), Vācijas (Kēnigsbergas), Japānas (Kuriļu salas), Ukrainas (Krimas). Vienkārši dēļ bezkaunības?
Es vēl saprastu, ka Ķīnai būtu tāda doma, ka trūkst zemes un nav kur iedzīvotājiem dzīvot, bet tik ne Krievijai kas tāpatās nespēju apdzīvot pat daļu no tā, ko ir sagrābušās

wolands    12 Manuprāt, galvenokārt pateicoties ASV pasaulei šobrīd vēl ir cerības. Lielākajam pasaules biedam vajadzētu būt ekstrēmisti ar kodolieročiem. Lielākie riski šobrīd ir tikai Ziemeļkoreja un Krievija. Lielā mērā pateicoties ASV globālai politikai līdz pat tiešai iejaukšanās izmantošanai (ne vienmēr pamatotai), bet šajos gadījumos spēlēt "droši" ir pārāk liels risks. Domājiet Irānai un Irākai nebija kodolieroču plāns? Visas valstis gribētui. lai ar tām auklējas kā ar Ziemeļkoreju un Krieviju. Kā Jums liekas, kur paliktu kodolieroči, pēc tam, kad arābu revolūcija bija sākusies? Jā, ASV, UK Francija sevi pasargātu, provinces, tādas kā Rīga - diez vai. Un NY Time raksts, ka Rīga ar pusmiljonu iedzīvotājiem ir iznīcināta kodolsprādzienā izklausās super globālā džihāda (vai kādu citu ekstrēmistu - tipa Breivika) cīņas kontekstā. Cīnoties pret "ASV globālo lomu" lielākā daļa diemžēl nezin uz ko uzprasās :( Mē tikai varam iedomāties visas tās ASV slepenās operācijas, kuru rezultātā kodolieroču tehnoloģiju izmantošana paliek pietiekoši ierobežota. Tik un tā tās kļūst aizvien pieejamākas un mēs varam tikai cerēt, ka brīdī, kad šadi ieroči būs nopērkami melnajā tirgu visi idioti būs izmiruši. Līdz tam es cerēšu, ka ASV darīs savu darbu un zobus sakodis piedošu viņiem visas neveiksmes un kļūdas ...

Neutrogena  8   Ja Bulgakovs redzētu šo Volanda murgu, viņš kapā rotētu pa labi un kreisi...

suns    8 ibo Neutrogena zina patiesību un tikai patiesību, bet tās lietu redzējums nemelo un informāciju tā saņem tikai no īstajeim avotiem, lai arī kādi tie būtu! :)

no_thing    7 Varbūt ne pa tēmu rakstu. Tiem, kuriem gribas dzīvot "krievijā" padomājiet par korupciju un "valsts" attieksmi pret cilvēkiem, kas tur ir.
Piem., nodokļu dienests. Krievijā "čakarē" par jebkuru sīkumu, ja kādam nodokļu dienesta darbiniekam (tas, kurš attiecīgā amatā) sagribas, var atņemt biznesu. Liela daļa likumu ir tādi, ka tos normāli nemaz nevar izpildīt. Pastāvīgā nedrošības sajūta.
Man nav nekas pret krieviem, bet tā valsts, kas tur viņiem sanākusi, galīgi garām.

Mavs  10   Njaa .. kad lasu tādu "wolandus", tad saprotu, kāpēc mūsu valsts ir tādā pakaļā :/
Sāksim ar to, ka tieši ASV ir vienīgā valsts, kas reāli ir pielietojusi kodolieročus pret civiliedzīvotājiem. Un ASV ir tā valsts, kas iznīdēja tās pamatiedzīvotājus, pateicoties kurai mēs zinām tādus vārdus kā "verdzība" un "rasisms". Teiksiet - tas viss pagātnē, tagad ASV ir balta un pūkaina ?? Ha ! 200 gadi priekš vēstures ir nieka sprīdis. Ja jums vēl ar to par maz - tad atcerieties, ka tieši šis "demokrātijas pūznis" izceļās ar vienu no visaugstākajiem noziedzības līmeņiem, ar milzīgu cietumnieku skaitu un nāvessodu.
Demokrātija amerikāņu izpratnē - tā ir tikai un vienīgi viņu demokrātija. Domājiet, ka krievu raķetes ir piepildītas ar agresiju un terorismu, bet amerikāņu raķetes - ar tautu draudzību un demokrātiju ? Ha ! Pameklējiet netā - cik dažādus konfliktus un "demokratizācijas" ir veikusi ASV un cik Krievija ! Kāds ir ASV militārais budžets - un kāds - Krievijas ? Ja paanalizētu militāro spēku struktūru, tad saprastu, ka Krievija pat tīri teorētiski spēj uzturēt "ietekmes zonu" tikai Eirāzijas kontinentā, kamēr ASV militārā doktorīna tehniski spēj "demokratizēt" pat pingvīnus Antarktīdā - priekš tam ASV ir 11 (!!!) aviobāzes kuģu grupas (Krievijai - īsti nav pat viena).
Ja daba jūs būtu mazliet apveltījusi ar smadzenēm, tad spētu izrēķināt, ka ASV ekonomika bez koloniālisma vispār nespēj pastāvēt - nav loģiski uzturēt šajā valstī tik augstu dzīves līmeni pie tādiem ekonomiskajiem resursiem.
Pie tā visa es teikšu tikai tā - Paldies Dievam, ka eksistē tāda Krievija (arī Ķīna, Indija, Japāna, Arābu valstis), kas spēj stāties pretim un "piebremzēt" amīšu agresiju.

Mavs  6 2 no_thing - Krievija vismaz ir valsts. Ar visiem tās "atribūtiem".
Savukārt Latvija - tā šobrīd ir padirsta valsts. Ar izpostītu ekonomiku, sagrautu rūpniecību, lauksaimniecību, zvejniecību, tranzītu. Kas spēj eksistēt vienīgi pateicoties ES "ubagu dāvanām".

coldlands    11 Vai kads ir redzejis kadas izskatas vietas ko krievi atnema somiem? Somi brauc eskursijas pacolet uz savu bijuso dzimto zemi, bet krievi skrien pie autobusiem, un strilji naudu.
Viss aizdirsts, piecukots, skaistas senlaiku majas apgrauztas, sadirstas, parverstas par drumiem vrakiem.
Iekarot ta krievi grib, bet pecak uzturet ne.
Man skiet, ka krievi, karinus uzsak,ok iekaro zemes, lai savalditu savu, alko nodzerusos tautu.

pasiivaa  1 6 es neesmu dzirdējusi, ka kāds brauktu ar autobusiem uz Abreni, ko krievi sev pievienoja. Klusi un mierīgi atdalīja gabaliņu no Latvijas. Pat apbrīnoju, cik tas klusi notika. un neviens nezin, cik tur aizdirsts, vai nav aizdirsts, visiem pofik

kuks10  2 2 smieklīgi ,mazs bērns zem galda runā par politiku,kuram nav teikšanas ...Mums pašlaik jāizdzīvo+jānodrošina,lai tā latviešu valoda vēl paliktu pēc 50.g....ne amerikāņu pindosi ,ne krievu urlas- mums nekad neko nav devuši..

wolands    8 Mavs - no comments par ASV, netaisos strīdēties par man acīmredzamām lietām. Nepiekrīti - uz veselību, mums ir demokrātija (jā, lielā mērā rietumu ieviesta, par ko varu tikai priecāties).
Tieši kas Latviju padara par "padirstu" valsti? Tas, ka mēs pasaules līmenī esam augstu ienākumu valsts (kaut arī paši tā nedomājam, jo salīdzinamies ar Vāciju un ASV)? Tas, ka mēs visos vērtējumos atrodamies tabulu augšgalos (prosperity, quality of living, etc)? Jā gribētos un varētu būt labāk, bet vēl 30 gadus atpakaļ mēs dzīvojām cietumā un tikai sapņojām par kaut kādām brīvībām vai iespējām, tā ka es teiktu, ka mums ir veicies riktīgi labi :) Jā, igauņiem ir veicies labāk, bet tur ir savi iemesli un raudāt arī mums nav par ko :)

Mavs  4 1 wolands - 30 gadus atpakaļ Latvijā bija attīstīta rūpniecība (kas gan protams atpalika no ŗietumvalstu", tomēr tai bija noiets vismaz 300 miljonu iedzīvotāju lielā tirgū), bija attīstīta lauksaimniecība, zvejnieku kolhozi un tranzīts. Konkrēti par sev tuvo - nesen viens no bijušajiem "Alfas" (pusvadītāju rūpnīcas, ne lielveikala) speciālistiem pateica kolosālu frāzi - "Toreiz mūs _drāza_ par to, ka atpalikān o rietumiem par 5 gadiem, šodien mēs esam atpalikuši uz visiem laikiem". Šobrīd atjaunot visu, kas tika padirsts ir vienkārši nereāli. Latvijas budžets neļauj uzcelt pat nieka tiltu pār Daugavu, kur nu vēl atjaunot visas ražotnes un to infrastruktūru. Pa šiem 25 gadiem Latvija ir padirsusi arī ap 30% darbaspējīgo iedzīvotāju, kas tagad ravē zemenes Īrijā vai Vācijā. Jā, protams - mēs dzīvojam daudz labāk, kā papuasi Jaungvinejā vai nēģeri Kenijā, tomēr es neredzu ar ko lepoties - tas nav mūsu ekonomikas nopelns. Nekādai ES, nekādai ASV nav izdevīgi, lai šeit būtu attīstīta valsts, te var būt tikai province lēto preču noietam un +/- kvalificēta darbaspēka piegādātājs "vecajām" ES valstīm. Militārā valodā - šeit ir "ierakumu zona" - t.b. - tā, kas kara gadījumā (ko mums tik aktīvi šobrīd uzspiež NATO propaganda) tiek bumbota, kas karadarbības rezultātā var pāriet vienā vai otrā pusē, īpaši neaizdomājoties, kas uz tās zemes dzīvo.
Ja vēlies saprast KĀPĒC tas viss pazuda - iegooglē - John Perkins - "Confusion of economic hit man" - tad varbūt izpratīsi shēmu.

coldlands    6 Attistita rupnieciba, blin ka recu!! Lielaka dalja rupn. stradnieku uz darbu gaja, lai atsedetu stundas, uzspeletu domino, ierautu snabi, vai labakaja gadijuma stancetu uz stanoka tukstosiem, nekam nevajadzigo aluminija karosu.
Tupeles, 2-3 sortes, masinas pedejie sudi, un ari pec tam bij jastav rinda, daudzdzivoklju majas skibas ok greizas
Tacu so sarakstu ar Tevis izslaveto rupniecibu varetu turpinat un turpinat.
Lauksaimnieciba, ka tad, kapec tad tie veikali bij tuksi, pec desam, un nedaudz krutakiem produktiem rindas staveja.
Traktoristi zemi tantukiem par pudeli snabja uzara, pec tam apdzerusies gravjos valjajas.
Nesaprotu so nostalgiju pec stagnatiskajiem laikiem.

Mavs  2 2 Tev ir nojēga, kāda infrastruktūra ir nepieciešama, lai uzražotu kaut vai vienu alumīnija karoti ? Tas nav tikai ēka un 100 cilvēki tajā. Tas ir arī darbagaldi, iekārtas, tehnoloģijas, inženiertehniskais darbs, profesionālā apmācība un daudz kas cits.

"Mašīnas - pēdējie sūdi" ? Latvijā ražotos mikroautobusus izmantoja visā PSRS (250 miljoni iedzīvotāju) un vēl eksportēja uz daudzām citām valstīm. Uz to bāzes taisīja "ātrās palīdzības", milicijas auto, maršruta taksometrus. Nebija labi ? Neaizmirsti, ka tas bija 70to gadu modelis - ja salīdzini, tad salīdzini ar to gadu "rietumu brendu" automašīnām. Protams - varēja būt labāk, bet vismaz trešdaļa pasaules iedzīvotāju būtu priecīgi, ja vēl šodien ar tādām varētu braukt.

"Šķības daudzdzīvokļu mājas" ? Ka tik vēl pats tādā šobrīd nedzīvo. Vismaz ļoti daudzi cilvēki šobrīd tajās mājās dzīvo un vēl "treknajos gados" par šiem dzīvokļiem paņēma kredītus sešciparu skaitļos. Starp citu - neviena vēl no tām "šķībajām mājām" vēl sabrukusi nav. Ko gan nevar teikt par "Brīvā Latvijā" būvēto "Maximu". Da i daudzi "jaunie projekti" ir ļoti tālu no ideāla.

Neviens neidealizē "padomjlaikus". Daudz kas būtu jāuzlabo un jāmaina. Bet tikai idioti varēja to visu nojaukt, izzagt un izpārdot ar saukļiem "Brīvā Latvijā [krievu] rūpnīcas nevajag !". Nez ar ko tad tie "ekonomikas korifeji" domā nopelnīt naudu vecajām angļu bruņumašīnām ? Ar pastaliņu tamborēšanu un bērza tāsu cibiņu eksportu ? Diez vai sanāks.

wolands    4 Mavs - es kā daudzi krievu laikā pavadīju jaunību un atceros mūsu "rūpniecības" sasniegumus. Mašīnas ar kurām nekad nezināja cik tālu aizbrauks, veļuki, kas bija jāķīle pašam, mēbeles, kurām neviens stūris negāja kopā, datori, kas kārās reizi stundā (praktiski visa ES sērija, izņemot Vācijā ražotās) un bija jāremontē reizi nedēļā. Tava pieminētā rūpniecība bija zem katras kritikas un tās produkcija derēja tikai padomijas cilvēkiem, jo nekā cita nebija un apmaiņai pret kubas cukuru. Tagad vismaz šis tas ir eksportējams, pārsvarā servisi, kā jau jebkurā jaunā ekonomikā. IT jomā lielākā daļa ir eksports, ja kas. Jā ieguldīt šeit miljardus mikroprocesoru ražošanā vai lielā auto rūpnīcā neviens nesāks, lielā mērā arī riskantā kaimiņa dēļ.
Un vispār, cik var raudāt par to izlaupīto rūpniecību. Jā tika zaudētas šādas tādas iekārtas un uzvārījās veikli censoņi. Ne jau amerikāņi te visu izpārdeva. Tie bijām mēs paši - un ja es un Tu nepaspēji, tā ir mūsu nepsviedība vai morāles principi (ha, drīzāk jau gan neapsviedība). Ko darīsi, tie bija mežonīgo rietumu laiki Latvijā. Dažu vecu iekārtu dēļ paziņot, ka Latvija ir "padirsta" ir diezgan ciniski, nē? Bet vienalga, ne Tu mani pārliecināsi, ne es Tevi. Kādi mēs esam paši, tāda mūsu valsts. ASV tur noteikti nav vainojamas. Krievija un tās mantojums gan ... :(

LaskovijMerzavec  1 2 Da RAFS ... Rafs ražoja tikai virsbūves uz Volgas bāzes!

Tie kuri varēja - saglabāja rūpnīcas. Valmieras Stikla Sķiedra, Latvijas Finieris utt
Tie kuri nemācēja - padirsa visu.

Paši vien vainīgi.
P.S. Darba ražīgums ir tā lieta, kas atsķir mūs no Rietumiem un naudas trūkums.

coldlands    4 Mavs, citu jau auto nebij, tapec bij jaizmanto tie razosanas brinumi, kas bij piejami. Kuras citas valstis vel izmantoja, Cehoslovakija, Demokrat. Vacija, un vel paris, kur krievs savu snurki bij iebazis, pamegini atteikt?!
Karotes, netelo mulki, ne jau par karotem es spredikoju, bet par nevajadzigam lietam, kas tika razotas masveida, mol rupnica planu izpildija ok parpildija, un par to vimpeli kabineta, bet direktoram kada augstaka vieta paveras.
Vienigais, kas tajos laikos bij pozitivs, ka cilveki draudzigaki bij, kaimins kaiminu pazina, bet tas ir cits stasts, un ne krievu tas nopelns.
Tapec jau ta iekarta sabruka, ka turejas uz utopiskam idejam, un paldies Dievam, tagad ir daudz plasakas iespejas, un interesantak naudu teret.

makinlijs72    2 35 gadus atpakaļ es vecākiem līdzi pēc sviesta braucu uz Lietuvu,jo Latvijai bija jābaro maskavas apgabals un šeit atstāja tikai margarīnu un kaulus gaļas letēs veikalos.

24gunti    3 ...,ne par tēmu,bet palasīju komentārus...,nu labprāt dažiem vienvirziena biļeti izmaksātu!!!,nu lai taču ļautiņi dzīvo laimes lāča zemē,bet līdīs jau atpakaļ laikam................

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu