Vai Jūs jūtaties vainīgi, ka neapturējāt Covid19 pandēmiju?

Izrādās, ka koronavīrusa vakcīna tika izgatavota jau pirms vairākiem gadiem, bet izgatavotājiem nebija naudas, lai veiktu klīniskos testus. Tāpat nebija par ko domāt, ko darīt, ja testos atklātos nepieciešamība vakcīnu pilnveidot - arī tam nebija naudas:
https://www.nbcnews.com/health/health-care/scientists-were-close-coronavirus-vaccine-years-ago-then-
money-dried-n1150091

Pēdējos gados tiek vairāk vai mazāk aktīvi izstrādās jauna veida vakcīnas mRNA, kas nesatur pilnu deaktivētu vīrusu, bet tikai RNA fragmentus. Šī ir ļoti daudzsološa vakcīna, gan pret vēzi, gan infekcijas slimībām. Attīstība notiek, bet tomēr attīstība nav bijusi tik strauja, un, ja nemaldos, vēl neviena pabeigta mRNA tipa vakcīna nav, ne pret vienu slimību.

16. martā ModernaTX uzsāka pirmos cilvēku klīniskos testus ar Covid19 vakcīnu, kas kā reizi ir mRNA tipa vakcīna. Līdz ar to šajos klīniskajos testos nezināmo ir daudz vairāk nekā parasti. Diemžēl pieredzes ar pabeigtu mRNA vakcīnu nav. Nav bijis pietiekoši naudas, lai attīstība būtu pietiekoši ātra. Vēža slimnieki varēja gaidīt. Izrādās, ka tagad jāgaida gan Covid19 slimniekiem, gan visai pasaulei.

Eiropas Komisijai trūkst 8 miljardu EUR naudas, kuru iedot vakcīnu attīstībai un izstrādei, pēc 3 nedēļām būs pasāciens, kurā no valdībām un biznesiem lugs šos 8 miljardus.

Godīgi sakot, es nezinu, ko domāt par šo pasauli.... Šeit laikam ir reizinājums no "skopais maksā divreiz" X "tupais maksā ... reiz".

Vaukskis      ..Esmu nevainīgs !

ketija64  1 8 Man dīvainas šķiet ASV prognozes par pandēmiju Latvijā!!! Kas tās prognozes ir pasūtījis un cik izmaksāja??? 😊

AivarsN  4 10 Pēc vācu zinātnieku rūpīgiem pētījumiem, no Covid19 mirst tikai 0.037% Pārējie mirušie, labi ja vispār ar to bijuši inficēti. Ne jau no vīrusa jābaidās, bet gan iemesla, kāpēc tik ļoti cenšas panākt, lai pēc iespējas mazāk cilvēku atrastos uz ielām. Kāpēc pie daudzu valstu pilsētām savilkta armijas bruņutehnika? Ar ložmetējiem šaus uz vīrusu, vai cilvēkiem, kuri nesēž mājās? Protams ka nē. Tieši tagad izšķirsies mūsu civilizācijas liktenis. Vai pēc gadsimtiem ilgas okupācijas kļūsim brīvi, vai vergi un vadāmi bio roboti. Nav svarīgi ko dara vīruss, bet gan lielvalstu līderi.

veeja_roze    2 Kāpēc man būtu jājūtas vainīgai, ja es/ tfu, tfu, tfu/ , neesmu slima un neko neizplatu. Labi ka darbs, kuru daru attālināti un darba devējs maksā algu kā parasti. Nav no rītiem un vakaros jāstāv korķos. Nevajag meikapu utt.

Drole  1 2 andriits vareetu saakt ar savu greeku nozheelu par shiigada mazskaitliigajiem gripas sezonas nelaikjiem


142,098 Seasonal flu deaths
134,007 total deaths / CCP virus (kam pieskaitiiti visi simtgadnieki ar veselu kolekciju citu letaalu kaishu)

https://youtu.be/bM9aZflBoOU
___

Every year an estimated 290,000 to 650,000 people die in the world due to complications from seasonal influenza (flu) viruses.
https://www.worldometers.info

dabasmiilis  1 4 Nav izdevīgi gatavot vakcīnas ,tad jau būs velti tērējuši līdzekļus ieroča gatavošanai. Mērķis ir izretināt civilizāciju nevis glābt.

***Uzslavas Magdai - precīzi noraksturoja reālo situāciju.

Paskatieties tikai uz sarkanajiem īkšķīšiem pie viņas komentāra un sapratīsiet par kādu stulbo cilvēci iet runa. Lielākā daļa bez domāšanas gatavi tik klikot pa krāsainām ikonām pat ja par tēmu nav apgaismoti, bet ar domāšanu nodarbojas retais.

Prieks ,ka visi viedie nav izmiruši un ir kas vēl spēj skaidri redzēt pat caur visbiezāko miglu.

Drole  2 1 Sociopātu "Mērķis ir izretināt civilizāciju" :

https://youtu.be/wWnx8iSRlYc?t=456

fargo    2 astoņi miljardi... idioc.

AivarsN      Galvenie notikumi pagaidām norisinās ASV. Pēc Trampa darbībām, jau var sākt izdarīt secinājumus, kas patiesībā šobrīd pasaulē notiek. Nezinu gan kā, un vai vispār šos notikumus atspoguļo mūsu televīzijā.

dabasmiilis  2 3 Mūsu tv rāda tikai meksikāņu seriālus ,nekam vairāk naudas nepietiek - nekodīs tak saimniekam rokā.

MrJones  1 4 Muusu TV reklamee covidu 24/7 par briivu,...reklaamdeveeji negribot maksaat par savu lolojumu,....BET JAADARA.....Davai davai sarau´ puishi, taa ir baigi NOPIETNAA shtelle!!!!

Ja atklaati,..vismaz shinii stadijaa, man tas vairak izskataas, kaa eksperiments -cik buus pakljaaviigo,,,....eksperiments ar taalejoshaaku skatu naakotnee,,...saakumaa visiem ir JAAPIEROD pie jaunaa rezhiima,,....kaa tur bija vienaa mm rakstaa ´´jaunais NORMAALAIS´´..savukaart viniem ir ieceres, kuras nav taa vienaa dienaa realizeejamas (vismaz normaalos apstaakljos),...tad vot pierodi, ka shis viss ir NNormaali...
Kaa viss vareetu izveersties? Nu...tad ir jaaseko liidz,,...kaadi ir bijushi vinjuplaani visus shos gadus....,tad lielaako dalju ari palaidiis tagad,...forseeti,...caur koronnjiku!

VainiiiiiiiKs......?
Varbuut,,.............taadaa zinjaa, ka nespeeju aptureet idiotismu.....! :(

Julianna  2 8 Tikpat labi var jautāt, vai vainīgs, ka neapturi cukura diabēta pandēmiju, vēža pandēmiju.. utt Bet tas nenozimē, ka jāaplaiž spārnus. Pēc idejas, paskatamies uz galvenajiem aktieriem. Kādi viņi ir? Personīgi es jūtu, ka bailīgi. Viņi, samācīti un noinstruktēti tausta sabiedrības reakciju. Cik to raustīgo, kuri ir vājāki par viņiem. Vai tad par velti policijai piesviež kapeikas, lai uztur un demonstrē varu un muskuļus. 8000 policistu un laikam kādu 10000 natovcu.tas ir valdības kulaks.daudzi zina tādu jēdzienu, kā kastas. Augstākā aptuveni 30% darba bites 60 un dīkdieņi 10%skaitļi nav akmenī cirsti. 30 % tur grožos 60 +10. Ar ko? ar nemitīgu baidīšanu. Tagad 100 deputāti un MK mēģina turēt visus 99%. Joki mazi. Izvilkts džokers -- nāve. Parasti uz planētas rodas mēsli, kad satrakojas darba bites-- 60 %. Bet viņu vājā vieta, nav gudru līderu un nostrādā bailes no soda. trakāk ir, kad potenciāls (no 30%) ņem "šefību" par darba bitēm un gudri vada šo masu pret politiskiem konkurentiem. Kad tas izdarīts, bites tiek kā atstrādāts prezis izmests. un vēl. varu neviens nedāvina un labprātīgi neatdod. pat iekāpjot tramvajā notiek psiholoģiska cīņa, kurš uzmetīs savu pēcpusi uz beņķa. Diemžēl 1991 gadā Latvijai tika iebarots brīvības feiks. Par brīvību ir jālej asinis. Lai cik tas drausmīgi neliktos. Bet kuri ir gatavi idejas dēļ nolikt savu galvu? Kur veči, ja pat uz 5 stāvu holodziļniku vecenēm jānes.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu