Vai tad Latvijas krieviski runājošie neredz?

Vai tad Latvijas krieviski runājošie neredz, ka Krievijā atkal ir atnācis totalitārais režīms? Tā pamatpazīme ir, ka NEDRĪSKT kritizēt Putinu. Man visu dienu fonā skan Krievijas telekanāli, bet pēdējo gadu laiku NEEIZI neesmu dzidrējis, ka kāds būtu kko atļāvies kritizēt no Putina dabībām. Nav pat svarīgi - pareizi vai nepareizi, bet vnk cenzūra - to NEDRĪKST! Nu, ka Staļina laikos - ja pateiksi kko kritisku, tad vnk pazudīsi ..
Es te parunājos ar mūsu krieviski runājošiem un viņi saka, ka Putins dara visu pilnīgi pareizi, tāpēc nevienam neienāk pat prātā kko kritisku par viņu pateikt. Nu, bet piedodiet - ASV, Vācijā un visur citur, var kritēzēt visās avīzēs, telekanālos, kaut vai pateikt, ka prezidentam šķībs deguns vai bikses nemodīgas. Bet Krievijā - vnk nedrīskt! Nu, tieši tāpatās kā Ziemeļkorejā. Nu, lāb, tā vinu pašu darīšana, ka patīk dzīvot carismā visu savu vēsturi. Bet mani tik izbrīna, ka neviens no mūsu krievvalodīgajiem to neredz????? Kā tas var būt???

Geisha    8 Nu nevar Krievijā cilvēki dzīvot bez diktatora. Viņiem ir vajadzīgs stiprs vadonis - Ivans Bargais, Pēteris 1., Staļins, Putins. Te ar burkānu vien nevar. Pātagu vajag.

riks086  1 12 Krievijas apjūsmošanas galvenais cēlonis ir cerība, ka Krievijas politiskais iespaids uz Latviju nodrošinās viņiem gana augstu etniskā komforta līmeni, kurš tomēr pēc 1991.gada viņiem ir samazinājies.
Ja viņiem nāktos kaut vienu gadu pabaudīt vienkāršā Krievijas PASTĀVĪGĀ iedzīvotāja ikdienas dzīves jaukumus (tai skaitā "dzimumattiecības" ar valsts struktūrām) kaut kur Vologdā, Stavropolē vai Ņižņij Tagilā, tad tā sajūsma noplaktu.....

riks086  2 5 P.S. ... un allldis 01:22 diezgan labi aprakstīja tās psiholoģiskās īpatnības, pretrunas un diskomfortu, kas ir viņu domāšanā.

vienkaarsha  5 5 Chris1986: Krievijas mēdija, kur būtu kaut viena kritiska piezīme par Putinu pateikta, tad esmu gatavs apēst savu cepuri! :D....
Tu tā uzmanīgāk ar ēšanu, atceries Saakašvili vai katuturamerikaņi, kurš publiski bija gatavs apēst dzīvo circeni, jā Tramps vinnēs. Un apēda arī, jā kas. Publiski, TV kameras priekšā. Kādas 2 dienas atpakaļ rādija.
Redz, katram sivēnam arī māte, t.k. nebrīnies, ka viss kopā sajaukts. )))
No visiem komentiem tuvāk Tessas koments. Biju augustā aiz Uralā, nodzīvoju mēnesi dziļos laukos Viss ir tā, kā Tessa aprakstīja. Cilvēki paēduši, pensionāriem labas pensijas, konkrēti cilvēkam, pie kura esmu bijusi, valsts apmaksā ārstus, atmaksā pusi no komunāliem, bezmaksas zāles. Var jau būt tāpēc, kā 85 gadi, daudz medaļu par labu darbu un t.t. Nav svarīgi. Svarīgi tas, ka tiešām par politiku tur praktiski nerunā. Un Maskava šķiet kaut kur prom uz mēness, jo tālāk par Uraliem no tajā ciemata neviens nav bijis.
Principā, tādiem kā Chris, daudz vairāk interesē krievu prezidenta darbi vai nedarbi, pašiem krieviem stipri mazāk. Te jau viens uzrakstīja, kā paša acīs baļķi neredz, taisnība vien ir. )) Šeit jau diktatoru nav, i pātagu nav. te VISPĀR neviena nav, kurš atbildētu par to, kas te notiek.

edding  2 5 Nezinu gan kur Tessa tos brīnumus saskatījusi. "Brīnumu lauku" skatoties Vadītājs bieži jautā, kāda alga ir skolotajai,6- 7 tūkstoši rubļu.Pensija babuļkām 5000 eiro.
Man kaimiņos sieviete ar bērnu vasarā īrēja dzīvokli, Maskavā esot slikts gaiss, tagad jau visa ģimene pārceļas uz LV, vīrs dabūja filiāli LV un sveika Gauja.Kaut Maskavā labs dzīvoklis jaunajā projektā, abiem labs darbs, bet negrib dzīvot tur, Latvijā esot labāk. Protams, ir Krievijā bagāti cilvēki. Reiz/pasen/ biju vienā ceļojumā, kur bija komersantes no Krievijas. Mēs, latvietes ja ko nopirkām pārdošanai, štukojām, vai izdosies uzsist gaisā, savukārt krievietes teica- pie mums pašu velnu var pārdot, bijusi tik nauda par ko te iepirkties.

Mavs  8 4 A kas Putinam vainas ? Normāls vecis - i nirt māk, i ar slēpēm no kalna nobraukt, i lidmašīnu pacelt gaisā (a tam, starp citu, vajag daudz vairāk smadzeņu, kā visiem LV prezidentiem kopā ņemtiem). Būtu manas valsts prezidents - lepotos ar tādu !
Autoritārs ? A Krievijā citādi nevar ! Krievija visvairāk ir attīstījusies tieši "diktatoru laikos". Da i Latvijas vienīgais ekonomikas "pīķis" bija tad, kad mums bija tāds nomināls "diktatoriņš" pie šprices.
Un kad paskatos uz to bardaku, kas šobrīd Latvijā - arī gribās kādu sakarīgu veci, kas visus paņemtu pie dziesmas, a dažus - pieliktu pie sienas ! Valstij kopumā tas nāktu tikai par labu !

MarDz      Viss notiek tā kā jānotiek.

Mavs  4 6 Chris - neesmu gan bijis kādu laiciņu Krievijā, bet pēc manas informācijas - tās visas ir muļķības. Arī Krievijā ir opozīcija, arī Krievijā ir tādi, kas lamā valdību. Ja nu kāds kādreiz "pazūd" - tad no tiem, kas sēž ļoti augstu. Tautai uz to pofig. Bet nu štrunts ar viņiem - lai dzīvo paši - un baidos, ka labāk, kā mēs.

Sāksim ar sevi ! Vai Tu vari apgalvot, ka Latvijā valda demokrātija un vārda brīvība ? Paskaties mūsu jaunpieņemtos likumus - ir pietiekami daudz likumu, kurus var piemērot pret "citādi domājošajiem. Ir savs "KGB" - Drošības policija un citas represīvās struktūras, kas klausa "Vienotības" komandas. Labi - "pie sienas" nevienu neliek, bet vai Tu tici, ka Gulbis pats izkrita no auto un tā sagadījās, ka trāpija Daugavā ? Es - ne pārāk.

allldis    5 Te te viens Adidas ar siekalām pašļakstījās par okupantiem. Piekritu. Es arī esmu okupante, no 14 gadiem dzīvoju Latvijā. Kad šurp vecmamma veda, nejautāja, gribu vai ne. Tagad man ir trīs bērni, 4 mazbērni, pašai Latvijas pilsonība, bērni daudz patriotiskāki , ne ka daži vietēji, vīrs bija latvietis. Un tagad tāds, kā Allldis visus zem vienas ķemmes ....tāpēc nav ko brīnīties, ka gadiem mākslīgi tiek uzturēts naids starp cilvēkiem. Katrā valsts sava informācijas telpa, zombešana notiek arī šeit, ne tikai Krievijā.
----------------------------------------------------
"Vienkāršā" velti pūlies naivo tēlot! No tava teksteļa izriet, ka nevis uz Sibīriju, bet uz Latviju -psrs atīstītāko "ārzemju daļu" veda ar varu, kā nosodītos nabaga militāros un civilokupantus??! Man gan ir pavisam cita info. Un paši tavi krievi pavisam stāstījuši - ka rautin rāvās uz mūsu Latviju, kā uz rietumu paradīzi šiem jūsu skrandaiņiem ar augstāko- 3.klašu izglītību, Uz Latviju rāvās personas vaļenkos un vatņikos labākajās, kā parādes drēbēs, tie nebija zeķes, kurpes un waterklozetu nekad dzīvē redzējuši! Un tu labi zini, ko runāja un ko domāja par Baltiju tavi „pret gribu vestie”senči - svešie iebrucēji! Tādi tavi primitīvi "naivules"meli tikai nicinājumu izraisa. Un šodien, kad visu Latvijas okupācijas un latviešu smago vēsturi zini, bet tēlo tādu nezinīti un pati visu novienādo, gan sevi, gan jūsu čekistu slepkavas, arī sarkanarmijas necilvēcīgo pavēļu aklus izpildītājus, vienaldzīgos izsūtītājus un sadistus - slepkavas Centrālcietumā un visā Latvijā no 41/45.g. līdz 91g. Par jūsu miliču un kriminālistu bandu , arī daudzo kopušku grupējumu un atsevišķu jūsu klaidoņu noziegumiem 50g.garumā nemaz nerunājot, kas visi bija, kā asiņainas varas balstīts svešu nezvēru bars uz mūsu nabaga apspiestās, fiziski un morāli pazemotās tautas kakla. Un iestādēs,veikalos, mājās un ielās, pat skolās un bērnudārzos , pionieru nometnēs viss tika spiests dar

allldis  1 6 Turpinājums - Un iestādēs,veikalos, mājās un ielās, pat skolās un bērnudārzos , pionieru nometnēs viss tika spiests darīt jūsu, mums svešajā krievu mēlē, kā 100% izpildīts genocīds pret Baltijas pamattautām. Un 14.gadus esot latviešu zemē un mūsu vidū dzīvojot to nezināji, jeb negribēji zināt un lasot, ko raksti, joprojām negribi zināt?
Un tu un katrs no jums - no psrs iebrukušajiem vai to pēctečiem ir bijis tiesīgs izvēlēties - vai izmantot savu tautiešu nozieguma- okupācijas sekas, pievienoties kremļa propogandai un latviešiem nelojālo naidnieku pūlim, jeb izjust kaunu un nožēlu par savu senču asiņaino pagātni mūsu zemē un pievienoties latviešu tautai, kā savas dzimtenes tautai tās bezgala grūtajos centienos dzēst jūsu tautiešu okupācijas sekas. Un kopā celt taisnīgu, brīvu un latvisku mūsu Dzimteni! Ja tomēr to visu brīnumainā kārtā nezināji, tad nu zini un pastāsti par šo vēsturi un latviešu attieksmi savējajiem. Izvēle un tās sekas ir tavās un tavu tautiešu ziņā, jo mēs - latvieši tikai varēsim šo izvēli attiecīgi novērtēt!

vienkaarsha  4   Alllditi, sauļaite mīļa, nu nepārdzīvo taču, te jau nav Apollo lapa, kur pilnībā izpaužas tavs rakstnieka talants. Atzīšos grēkā: pēc diviem teikumiem vairs nelasīju, jo tu galīgi brauc auzās, un kopā ar tevi to noteikti nedarīšu. To, ko gribēju teikt, to arī pateicu.Un pateicu par sevi, ne citiem. Ko tālāk esi sarakstījis, tava problēma, un nemaitā tēmas autoram garastāvokļi, jo viņš noteikti nav pelnījis lasīt tos murgus, ko esi nodrukājis. Lai tev jauka diena.

av2  1 5 Jaasak, lai f**ing krievi samaksaa Latvijai par vissu nodariito, un tad ver muti vallaa vispaar.
Tur pat nav ko aspriest ! Vaacija var samaksaat vissiem, kam nodariija paari, aber krievelli, a? Kisska tonkla ? Tessa padomaa par to!
Un tas punduris agri, vai veelu, atrausies,garanteeju.Un no passiem krieviem. Taapat, kaa Trumps atrausies no amerikaanniem passiem.

Tessa  3 1 av2, tu par ko?
nedriikt nekur braukt un stastiit, ka tur dziivo? :DD

kurmis    4 Kā tas var būt? Tas ir pat ļoti viekārši: Latviijci te ir imigranti, ne kaut kāda mazākumtauība. Viņi te ieradās okupācijas laikā, juridiski pretēji starptautiskām tiesībām.Ierašanās motīvs daudziem-tieksme pēc labākas dzīves kā Krievijā, tātad-ekonomiskie bēgļi. Bet mentālās un kultūras saites ir ar Krieviju neatkarīgi kā tur iet-labi vai slikti. Krievija viņiem ir kas svēts un neskarams....lai vai kas tur valdītu...kaut slepkavas GULAG šāvēji...Tā ir drusku cita mnetalitāte kā latviešiem. Lai gan pateicoties tieši Krievibas bēgļu ´´īnternacionālai audzināšanai-patiesībā Krievijas proimperiskai audzināšanai´´ arī liela daļa latviešu kļuvuši par bēgļiem Īrijā....

kurmis  1 6 Chris. Ar Putina drīkstēšanu kritizēt Krievijā-īsti laikam nevaru pievienoties: Krievijā ir gana daudz interneta saitu, kur Krievijas varu kritizē tā, kā Latvijā ne mūžam nebūtu iedomājas izdarīt: Objektīvi, pamatoti-ne kā Latvijā: Kritizē politiskos pretiniekus-par savējiem klusē. Bet ne tur tā lieta: Lai Krievija dzīvo kā grib-ne mums viņu mācīt dzīvot. Lai tikai nejaucas kaimiņu lietās-bet jaucās. Lūk, kur tā pamatproblēma. Tāpēc ir iznācis, ka Baltija bez Krievijas var itin labi iztikt, bet Krievija, kā redzams nevar iztikt bez Baltijas, Polijas, Ukrainas, Čečenijas u.c. saviem kaimiņiem jo vienmēr lien tiem virsū. Un trakākais ir tas ka liela daļa latviijci to atbalsta. Man pat ir pamats domāt, ka ne tik naidīgi pret Baltiju ir krievi, kā latviijci. Kas attiecas uz demokrātiju-tad katrai valstij ir tiesības izvēlēties savu sabiedrības politisko modeli, un ne USA ne Krievija te nav tiesību noteikt, kā kam dzīvot.Jeb kurā gadījumā demokrātija kalpo tautai un valstij, ne tauta un valsts demokrātijai. Demokrātija nevar būt pašmērķis, kā tas ir pie liberāļiem.

alvis25    2 Bet varbūt tas viņiem ir patīkami ka kāds domā viņu vietā . Un domāju ka lielākā daļa cilvēces vēlas lai citi viņu vieta izdomā ko darīt .

allldis    6 vienkaarsha viedoklis0 0 Alllditi, sauļaite mīļa, nu nepārdzīvo taču, te jau nav Apollo lapa, kur pilnībā izpaužas tavs rakstnieka talants. Atzīšos grēkā: pēc diviem teikumiem vairs nelasīju, jo tu galīgi brauc auzās, un kopā ar tevi to noteikti nedarīšu. To, ko gribēju teikt, to arī pateicu.Un pateicu par sevi, ne citiem. Ko tālāk esi sarakstījis, tava problēma, un nemaitā tēmas autoram garastāvokļi, jo viņš noteikti nav pelnījis lasīt tos murgus, ko esi nodrukā

Es biju pārliecināts un saderēju, ka ja šī persona ir algota kremļa muldoņa, tad nebūs nevienas atbildes par rakstīto tēmu, jo taisnību kremļa troļļi nedrīkst rakstīt, bet apgāzt reālu faktu birumu nav iespējams, totāli neizgāžoties lasītāju acīs, kas šiem kremliniem ir aizliegts, jo ne centa, ne rubļa tad vairs nedabūs! Tāpēc esmu viegli vinējis derībās, kaut sevi šie truli melojošie vienmēr paši ātri nodod, jo tikko ir konkrēti jautājumi, tā atbildes nekad nespējot dot šie visi aizmūk, kā šī "vienkāršā" vai citādi locās, kā tārpi uz pannas! Un tik vienādi kā štancētas skrūves, kā roboti un to okupantu loģikas melu argumenti vienveidīgi truli un bieži pat ļoti muļķīgi!


es biju pārliecinās,ka

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu